Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Absolvenții care trec pragul de 60% din punctaj obțin rezidențiatul - propunerea ministrului Sănătății

romania tv
examen rezidentiat

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, joi, că îşi doreşte ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60% din punctajul maxim la Rezidenţiat, pe ţară, să fie admişi, în condiţiile în care "resursa umană este deficitară", potrivit Agerpres.

"Anul acesta, nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar ne dorim ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, să fie admişi, în condiţiile în care resursa umană este deficitară. Vom găsi soluţii pentru aceşti tineri, aşa cum a asigurat şi prim-ministrul, şi am cerut departamentelor de specialitate din cadrul ministerului să prezinte o analiză în acest sens, inclusiv pe criterii demografice, pentru a putea lua decizii privind repartizarea pe centre universitare a viitorilor rezidenţi. După concurs vom discuta împreună, toţi cei implicaţi, şi măsurile care trebuie luate pentru îmbunătăţirea acestui concurs în anii care urmează", a spus ministrul Costache, la o videoconferinţă organizată pentru verificarea stadiului pregătirilor pentru organizarea concursului de intrare în Rezidenţiat, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre adoptarea unor măsuri suplimentare care să dea posibilitatea concurenţilor care obţin la concurs peste 60% din punctajul maxim pe domeniu pe ţară să fie admişi ca rezidenţi.

La videoconferinţă au participat rectorii şi prorectorii universităţilor de medicină şi farmacie care fac parte din Comisia centrală de organizare a concursului de intrare în Rezidenţiat, dar şi din comisiile locale, reprezentaţi ai premierului, ai ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei şi Cercetării.

"În timpul întâlnirii, toate comisiile locale de organizare a concursului au asigurat echipa de conducere a Ministerului Sănătăţii că nu există disfuncţionalităţi în modul de desfăşurare, conform metodologiei şi cerinţelor de concurs. De asemenea, reprezentanţii centrelor universitare în care este organizat concursul au informat că au capacitatea de a asigura suplimentarea numărului de rezidenţi, în special pentru specialităţile deficitare", se arată în comunicat.

Ministerul Sănătăţii va organiza duminică, 8 decembrie, concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie şi, la fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în şase centre universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În această sesiune, au depus dosarele pentru participare la concurs 8.876 tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie (6.283 medicină, 1.740 medicină dentară, 853 farmacie).

Aceştia candidează pe un număr de 4.710 locuri şi posturi pe cele trei domenii de pregătire (3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară şi 256 farmacie şi 96 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie - MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 558 numărul posturilor şi locurilor pe domeniul medicină, faţă de numărul de absolvenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.