Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile Fondului Proprietatea au atins un record istoric

Fondul Proprietatea

Acțiunile Fondului Proprietatea au atins joi, 30 mai 2019, un nou record, de 1,0150 lei, cu 15% peste valoarea de 0,8830 lei pe acţiune înregistrată la sfârșitul anului trecut, anunță administratorul de invesţii al Fondului, Franklin Templeton Investment Management, sucursala București.

Acțiunile sunt cu 138% mai mult față de 0,4270 lei, prețul de închidere per acțiune la finele lui 2011, anul în care Fondul a fost listat pe Bursa de Valori București, precizează un comunicat al administratorului de investiții.

Comentând pe marginea nivelului curent atins de preţul acțiunilor, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, a declarat: „Prețul de 1.00 leu este valoarea nominală stabilită de Statul Român pentru despăgubirea cetățenilor români care nu au putut fi compensați în natură cu proprietățile pierdute în timpul regimului comunist, înainte de listarea Fondului pe Bursa de la București. Suntem extrem de încântați să vedem că toți acești ani de muncă și dedicare pentru a crea valoare acționarilor noștri se reflectă în prețul din piață al acțiunilor Fondului. De asemenea, din septembrie 2010, când Franklin Templeton și-a început mandatul și până în prezent, am distribuit 1,1696 lei/acțiune sub formă de dividende și returnări de capital, inclusiv dividendele care urmează să fie plătite la începutul lunii iulie.”

Prețul acțiunii a urmat un trend ascendent în mod constant, având un randament total de peste 165% de când Fondul a fost listat pe Bursa de Valori București, în ianuarie 2011.

Pe parcursul ultimilor opt ani, Fondul a distribuit acționarilor un total de 11,95 miliarde lei (3,27 miliarde dolari). Prin urmare, Fondul a distribuit acționarilor 1,1696 lei/acțiune, echivalentul a aproximativ 6,32 miliarde lei, doar sub formă de dividende și returnări de capital.

În plus, Fondul a răscumpărat peste 45,7% dintre acțiunile sale inițiale, echivalentul a 6,29 miliarde de acțiuni prin intermediul a 10 programe de răscumpărare regulate, precum şi 5 oferte, cu o valoare totală de 5,63 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.