Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia de film americană a lansat o inițiativă menită să vină în sprijinul femeilor din cinematografie

Vimeo
Academia de Film

Academia de film americană, organizatoarea galei Oscar, a lansat o inițiativă menită să vină în sprijinul femeilor din cinematografie, ce include o bursă de un an, dar și crearea unei rețele care să le ofere mai multe oportunități de lucru, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Anunțul Academy of Motion Picture Arts and Sciences privind "Action: The Academy Women’s Initiative" a fost făcut joi și vine după o perioadă în care femeile din industrie au făcut presiuni, cerând salarii mai mari și mai multe oportunități în ceea ce privește cariera.

Din inițiativă fac parte un dejun "Women of the Academy" (femeile din Academia de film), un eveniment care va fi organizat la Londra și Los Angeles spre sfârșitul lunii, dar și o bursă de un an acordată în SUA și Marea Britanie unor cineaste talentate.

Citește și: Actorul Ben Affleck, după externarea din clinica de dezintoxicare: 'Lupta cu dependența este pe viață și dificilă'

Academia de film a făcut eforturi în ultimii doi ani pentru a-și diversifica cei aproximativ 8.000 de membri, majoritatea bărbați albi, în vârstă, și a invitat în rândurile sale sute de femei și persoane de culoare.

În 2016, instituția și-a anunțat intenția de a dubla, până în 2020, numărul membrilor reprezentați de femei și grupuri etnice.

Un raport publicat în iunie de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America) arăta că doar 16% din cele 651 de filme lansate în SUA în 2017 au fost regizate de femei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.