Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academicienii britanici se tem că reînceperea anului universitar va aduce o creștere uriașă a infectărilor

The Guardian
coronavirus masca

Academicieni şi sindicate universitare din Marea Britanie au avertizat duminică, că o reîntoarcere a studenţilor în campusuri ar putea duce la reizbucnirea unui focar de coronavirus, cu condiţia evitării unei prezenţe fizice în clasă, relatează EFE.

Se prevede ca un milion de studenţi să revină în clase în septembrie, în pofida îngrijorărilor exprimate de profesori şi de sindicatul universitar (UCU), al cărui lider, Jo Grady, acuză guvernul premierului Boris Johnson că încurajează o criză sanitară publică ca urmare a riscului de infecţie pe care îl presupune acest scenariu.

Citește și: O tânără care alerga într-un parc din Capitală a fost agresată sexual! Poliția l-a prins pe atacator

Grady acuză guvernul conservator de lipsă de planificare, într-un moment în care rata contagierilor se extinde în rândul tinerilor, scrie agerpres.ro.

Liderul UCU a explicat că oraşul Manchester va primi 100.000 de studenţi, Birmingham alţi 80.000, iar Leicester 40.000 de tineri, în condiţiile în care aceste oraşe au fost vizate de măsuri de izolare, ridicate recent, sau care ar putea fi reintroduse.

Citește și: O nouă ieșire dură a elevei care a refuzat bani de la Guvernul Orban: Guvernul meu, îmi aduci aminte de cum Ceaușescu hărțuia părinții rămași în țară atunci când copiii reușeau să fugă de sistem

El a deplâns faptul persoanele care înregistrează un număr tot mai mare de infectări "sunt încurajate să se deplaseze în masă în întreaga ţară şi să locuiască împreună".

UCU doreşte ca studenţii să evite campusurile până la Crăciun, cu condiţia impunerii unui program de testare în centrele academice.

Citește și: Un fost șef SPP prevestește Apocalipsa: ‘Începe o nouă Ordine Mondială, o nouă Dominație’

Sage, grupul de consiliere ştiinţifică a guvernului, a recomandat ca universităţile să efectueze teste tuturor studenţilor şi personalului universitar şi să fie evitate cursurile "faţă în faţă". Potrivit grupului, cursurile ar trebui realizate online, cu excepţia celor ţinute în laborator sau a cursurilor practice.

În ce priveşte învăţământul primar, aproape toate şcolile britanice sunt pregătire de reluarea cursurilor începând cu 1 septembrie.

Citește și: Scandal la vârful PNL! Unul dintre cei mai cunoscuți primari liberali acuză partidul de boicot intern

Şcolile s-au redeschis deja în august în Scoţia, însă de marţi va începe anul şcolar şi în restul ţării cu reîntoarcerea în clase a elevilor, după o absenţă fizică de cinci luni în încercarea de a împiedica răspândirea coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.