Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academii de poliţie şi navale din trei ţări au dezvoltat o platformă de recunoaştere facială

flipboard.com
recunoaştere facială supraveghere biometrică Inteligenţa Artificială

Patru academii de poliţie şi navale din România, Bulgaria şi Republica Cehă au dezvoltat în comun o platformă electronică pentru a permite recunoaşterea şi identificarea facială, a declarat joi şeful adjunct al Academiei Navale Nikola Vapţarov (NVNA) din Varna, căpitanul Nikolai Velikov, care este şeful proiectului FAST din partea bulgară.

Pe lângă NVNA, printre participanţii la proiect se numără Academia de Poliţie din Cluj-Napoca (România), Colegiul de Poliţie din Holisov (Republica Cehă), Academia Navală din Constanţa şi o companie de IT.

Fondurile pentru implementarea proiectului (aproximativ 200.000 EUR) au fost asigurate în cadrul programului Erasmus+, a explicat Velikov. El a spus că platforma de recunoaştere facială va fi folosită când va fi implementată admiterea la academii şi candidaţii vor fi intervievaţi de la distanţă. Potrivit acestuia, upgrade-urile viitoare vor prevedea desfăşurarea examenelor online pentru a se asigura că nu există încercări de înşelăciune din partea studenţilor. Când platforma va fi gata, vor fi informate şi alte organizaţii de antrenament de poliţie şi militare din Bulgaria care ar putea să o folosească, a adăugat Velikov, potrivit Agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.