Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident aviatic între Chile și Antarctica - Nu există supraviețuitori

antarctica

Resturile de avion şi rămăşiţele umane găsite în mare la locul dispariţiei unui avion de transport militar chilian, cu 38 de persoane la bord, între extremitatea sudică a continentului american şi Antarctica, aparţin aparatului de zbor şi pasagerilor acestuia, a anunţat joi ministrul chilian al apărării, Alberto Espina, după două zile de căutări intense, îndepărtând posibilitatea găsirii de supravieţuitori, transmite AFP potrivit Agerpres

'Starea în care au fost găsite resturile de avion face practic imposibil să existe supravieţuitori ai acestui accident aerian', a afirmat Arturo Merino, comandantul forţelor aeriene (FACH), într-o conferinţă de presă la baza de la Punta Arenas, situată de 3.000 km sud de capitala Santiago.

Meroni a mai spus că, 'cel mai probabil, (rămăşiţele umane) aparţin pasagerilor avionului C-130'.

Miercuri au fost găsite rămăşiţe umane şi resturi de avion la 30 km de ultima poziţie cunoscută a avionului, un aparat Hercules C-130.

Acesta decolase luni de la baza Chabunco din Punta Arenas, la ora locală 16.55 (19.55 GMT), spre baza antarctică Eduardo Frei, dar contactul a fost 'pierdut' la 18.13 (21.13 GMT), potrivit unui comunicat al forţelor aeriene.

Avionul survola în acel moment strâmtoarea Drake, care desparte continentul american de Antarctica, zonă temută de marinari din cauza condiţiilor meteo extreme.

În apele acestei strâmtori, între oceanele Pacific şi Atlantic, şi-au pierdut viaţa peste 10.000 de marinari şi s-au scufundat în jur de 800 de nave începând din secolul al XVII-lea.

La operaţiunile de căutare din ultimele zile au luat parte peste 20 de avioane şi 15 nave, din Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia şi SUA.

La bord se aflau 17 membri de echipaj şi 21 de pasageri, printre care 15 militari ai FACH, trei ai forţelor terestre, doi angajaţi ai unei firme private de construcţii şi un funcţionar al Universităţii din Magallanes. Aceştia urmau să efectueze 'misiuni de sprijin logistic', în special de verificare a unui oleoduct flotant de alimentare cu carburant a bazei antarctice Eduardo Frei, cea mai importantă a statului Chile

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.