Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii cutremurătoare de la accidentul din Gorj - În maşină, cu muncitorii, erau tuburi de oxigen. Una dintre victime s-a angajat anul trecut

Captură Antena 3 CNN
accident cariera mină Gorj

Un fost lider sindical de la Complexul Energetic Oltenia, de care aparţine cariera Jilţ Sud, unde marţi 3 muncitori au murit şi zece au fost răniţi după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat, afirmă că în maşină se aflau inclusiv tuburi de oxigen, iar în locul în care s-a produs accidentul nu e pietriş, e pământ îmbibat, iar utilajul fiind greu, a derapat. Despre una dintre victime afirmă că s-a angajat anul trecut şi era bucuros că are un loc de muncă,

”Echipa de intervenţii mecanice s-a deplasat la un excavator cu tancheta, aşa numim noi maşina respectivă care s-a răsturnat. Acolo, în maşină, cu muncitorii au fost depozitate toate anexele necesare intervenţiei, inclusiv tuburi de oxigen, din cate am înţeles de la colegi. La trecerea unui podeţ, maşina s-a răsturnat. Sunt trei decedaţi, iar unul, din câte ştiu, are spatele rupt. Omul s-a angajat anul trecut şi era bucuros că are un loc de muncă. Au fost duşi la spital. E un dezastru ce s-a întâmplat. Acolo nu e pietriş, e pământ îmbibat, iar utilajul fiind greu, a derapat. Nu se ştie exact câţi oameni au fost în maşină, unii spun că 10, alţii spun că 18”, a declarat pentru News.ro Ion Popescu, fost lider al Sindicatului Renaşterea de la Complexul Energetic Oltenia de care aparţine cariera, care în septembrie 2022 s-a pensionat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, a declarat că zece persoane au fost transportate la spital, în urma accidentului de la cariera Jilţ Sud.

”Zece persoane au fost transportate la spital, printre ele sunt şi victime cu leziuni uşoare. Două persoane au fost preluate de elicopterele SMURD şi duse la spital la Craiova, trei au fost duse cu ambulanţele la Motru şi alte cinci persoane au fost duse la spital la Târgu Jiu”, a precizat pentru News.ro Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Potrivit sursei citate, la ora 16.00 a fost dezactivat planul roşu de intervenţie.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor care se aflau în maşina răsturnată, în momentul accidentului, nimeni nu poate spune cu exactitate numărul acestora. Sunt voci care spun că în maşină se aflau 25 de muncitori, alţii vorbesc despre 18.

O anchetă a Poliţiei va stabili cu exactitate câte persoane se aflau în maşină şi cum s-a produs accidentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.