Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident mortal la Paris: un bărbat care conducea o trotinetă a decedat

MICHAËL ZUMSTEIN
pompier paris

Un bărbat în vârstă de 25 de ani care circula pe o trotinetă electrică a murit la Paris, luni seara, după ce s-a lovit de un camion, al cărui şofer a fost plasat în arest preventiv, au declarat marţi surse concordante - confirmând o informaţie dezvăluită de Europe1 - pentru AFP, relatează News.ro.

Citește și: Răsturnare de situaţie: MAE prezintă o nouă poziție a României privind situația din Republica Moldova

Accidentul a avut loc luni seara, către ora locală 22.30 (23.30, ora României), în al XVIII-lea arondisment, în cartierul popular Goutte d'Or.

Utilizatorul trotinetei - care a ”refuzat să acorde prioritate”, potrivit unei surse apropiate dosarului - a fost evacuat în stop cardio-respirator şi a murit din cauza rănilor, la spital, aau anunţat pompierii.

Apărute în urmă cu un an, trotinetele - evaluate la aproximativ 20.000 în capitala franceză - au devenit o adevărată bătaie de cap a Primăriei Parisului, în absenţa unei legi care să le reglementeze.

Primarul Parisului Anne Hidalgo a angrenat joi o serie de măsuri - interzicerea staţionării trotinetelor pe totuare, limitarea vitezei la 20 sau opt kilometri pe oră - cu scopul de a pune capăt deranjării cauzate de trotinete electrice, vinovate în mai multe accidente.

În pofida faptului că nu există un bilanţ oficial - până la implementarea în curând a unui ”observator al securităţii rutiere” în vederea măsurării accidentelor -, accidente recente implicând trotinete au ţinut prima pagină.

În aprilie, un pieton în vârstă a fost lovit de o trotinetă, la Levallois-Perret (Hauts-de-Seine), şi nu a supravieţuit şocului, scrie presa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.