Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accidente multiple pe pârtiile de schi din Brașov: salvamontiștii au solicitat ajutorul SMURD

Mai multe accidente s-au produs marți pe pârtiile de schi din Brașov, anunță reprezentanții Salvamont. Este un număr neașteptat de mare deoarece sezonul s-a încheiat, spun salvatorii montani, relatează Mediafax.

Salvamontiștii au intervenit marți de șase ori și de două ori au fost nevoiți să cheme în ajutor unitățile SMURD.

„Un număr mare de accidentări ținând cont că suntem într-o zi din cursul săptămânii, în extra sezon. Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 6 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă, pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Două dintre aceste persoane au fost trimise, cu echipajele SMURD venite în sprijin, către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare”, au anunțat cei de la Salvamont Brașov.

Pentru a evita accidentările, schiorilor amatori li se recomandă să nu părăsească zonele care le sunt destinate.

„Schiorilor începători le recomandăm să apeleze la un instructor autorizat și să rămână doar pe pârtiile de începători, respectiv pârtia Bradu și Stadion și să nu mai urce în partea superioară a masivului, deoarece pârtiile de aici se adresează nivelurilor medii și avansate”, precizează reprezentanții Salvamont Brașov.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Potrivit statisticilor, de la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au avut 578 de misiuni care au implicat 595 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care aveau nevoie să fie evacuate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.