Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accidentul aviatic mortal din Ucraina: unul din cei doi piloți este american

www.express.co.uk
avion prăbușit Madrid
Unul dintre cei doi piloţi care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion de vânătoare ucrainean Su-27 marţi după-amiază în timpul unui zbor de antrenament în Ucraina era american, a anunţat miercuri armata SUA, citată de Reuters, informează Agerpres.

'Am văzut informaţii făcând referire la o victime americană şi pot să confirm că un membru al armatei SUA a fost implicat în acest incident', indică într-un comunicat armata americană, adăugând că în prezent sunt investigate circumstanţele acestei catastrofe aeriene. 

La bordul avionului se afla un echipaj de două persoane - un pilot ucrainean şi unul american - conform aceluiaşi comunicat. 

La rândul său, comandamentul forţelor aeriene din cadrul armatei Ucrainei a confirmat miercuri că un militar american a decedat în urma prăbuşirii unui avion de vânătoare ucrainean Su-27 în centrul ţării marţi, potrivit Xinhua. 

'Corpurile piloţilor au fost găsite. Comandant de zbor a fost colonelul ucrainean Ivan Petrenko... Un alt membru al echipajului a fost un militar din cadrul Gărzii Naţionale a SUA', a indicat comandamentul Forţelor aeriene din Ucraina într-o declaraţie pe Facebook, fără alte detalii privind identitatea cetăţeanului american. 

Statul Major ucrainean anunţase anterior că pilotul şi copilotul şi-au pierdut viaţa, fără să menţioneze naţionalitatea lor. De fapt, conform media ucrainene, comandamentul militar al Ucrainei a anunţat de la început moartea unui pilot american în prăbuşirea Su-27, dar, la scurt timp după difuzarea acestei informaţii, a retractat-o, indicând că nu are date despre naţionalitate celui de-al doilea pilot. 

Avionul Su-27 - care aparţinea Brigăzii 831 de aviaţie tactică din cadrul forţelor aeriene ucrainene, cu baza la Mirgorod (regiunea Poltava) - s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Ulanov, regiunea Vinniţa. 

Accidentul s-a produs în cadrul Clear Sky 2018, un exerciţiu multinaţional aerian, care a început la 8 octombrie şi se va încheia la 19 octombrie, implicând personal militar din opt ţări, între care Marea Britanie, Olanda, Polonia, Estonia şi România. 

SUA participă la aceste exerciţii cu circa zece avioane de vânătoare F-15 Eagles, avioane de transport C-130 Super Hercules şi drone, potrivit autorităţilor ucrainene şi americane. De partea ucraineană, sunt angajate în jur de 30 de aparate, printre care avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere Su-24, conform AFP. 

Parchetul militar ucrainean a deschis o anchetă cu privire la acest accident, suspectând că aparatul de zbor s-a prăbuşit fie din cauza încălcării regulilor de zbor, fie din cauza insuficientei pregătiri pentru exerciţiul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.