Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accidentul vascular-cerebral suferit de un senator democrat din SUA pune în pericol reformele susţinute de către Joe Biden

smartradio.ro
joe biden

Democraţii din Congresul SUA erau îngrijoraţi miercuri de viitorul a numeroase reforme promovate de preşedintele Joe Biden, în condiţiile în care, din cauza accidentului vascular-cerebral suferit de unul din colegii lor, le lipseşte temporar majoritatea de numai un vot de care dispun în Senat, relatează AFP.

Aflat la cel mai scăzut scor în sondaje, lui Joe Biden îi este foarte necesară o victorie pentru a-şi relansa preşedinţia înaintea alegerilor din noiembrie, de la mijloc de mandat.

Însă multe din reformele pe care le susţine liderul de la Casa Albă - de la marele plan social şi de mediu, până la numirea unei noi judecătoare la Curtea Supremă - sunt departe de a întruni unanimitatea într-un Congres ultra-polarizat.

Începând din ianuarie 2021, Senatul american este perfect divizat între taberele democrată şi republicană, fiecare dispunând de 50 de mandate. Votul vicepreşedintei Kamala Harris este cel care înclină balanţa în favoarea taberei lui Biden, potrivit Agerpres.ro.

În aceste condiţii, anturajul unui senator democrat a anunţat marţi seară că acesta a fost spitalizat după ce a suferit un accident vascular-cerebral, astfel încât, până la restabilirea sa, tabăra preşedintelui va fi lipsită de majoritatea de un vot.

Ben Lujan, senatorul în cauză, în vârstă de 49 de ani, 'se va reface complet', a dat asigurări echipa sa, fără însă a da vreun indiciu despre când ar putea el reveni la Washington.

Liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, i-a adus un omagiu colegului său, 'unul din membrii cei mai iubiţi ai Senatului', declarând că are 'speranţa şi optimismul' că Lujan, care reprezintă statul New Mexico, se va restabili în curând.

Între timp, 'Senatul va continua să meargă înainte şi să lucreze în numele poporului american', a dat asigurări Schumer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.