Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Achiziția Activision Blizzard de către Microsoft ar fi cea mai mare afacere pe care industria jocurilor a văzut-o vreodată. Pe masă sunt 68,7 miliarde de dolari

engadget.com
Activision Blizzard Microsoft

Microsoft duce o luptă acerbă pentru achiziția de 68,7 miliarde de dolari a Activision Blizzard, care ar deveni cea mai mare afacere de acest gen pe care industria jocurilor video a văzut-o vreodată.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la efectul său asupra concurenței din industrie – în special pe piața în curs de dezvoltare a jocurilor în cloud – și în fața lobby-ului aprins împotriva acordului de către concurentul Sony, Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Regatul Unit a hotărât să blocheze achiziția, o decizie pentru care Microsoft și Activision a spus că vor face recurs. Comisia Federală pentru Comerț din SUA a mai spus că va încerca să blocheze tranzacția în mod legal, deși, spre deosebire de Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Regatul Unit, este posibil să nu poată împiedica Microsoft și Activision să finalizeze tranzacția. Între timp, Uniunea Europeană pare să-și fi îndulcit poziția, conform polygon.com.

Un judecător american admite temporar cererea Comisiei Federale pentru Comerț din Statele Unite și blochează acordul

Pe 13 iunie, un judecător din SUA a admis temporar cererea Comisiei Federale pentru Comerț din Statele Unite de blocare a achiziției de către Microsoft a Activision Blizzard. Microsoft ar fi putut, teoretic, să încheie acordul încă de vineri, 16 iunie, dar acum va trebui să aștepte o audiere programată pentru 22-23 iunie la San Francisco.

La audiere, instanța federală va decide dacă acordul ar trebui să fie blocat până când Comisia Federală pentru Comerț a SUA (FTC) își va încheia cauza împotriva tranzacției în propria instanță administrativă, pentru care a dat-o în judecată în decembrie. Audierea administrativă este programată să înceapă la începutul lunii august, dar FTC are nevoie de sprijinul unei instanțe federale pentru a impune de fapt o oprire a acordului - instanța sa administrativă nu are puterea să facă asta.

Dacă instanța federală este de acord să blocheze în continuare acordul până la încheierea cazului administrativ, asta va însemna că acordul nu va ajunge la termenul limită de 18 iulie, ceea ce ar putea costa Microsoft sume enorme în sancțiuni financiare.

Microsoft și-a repetat comentariile în favoarea audierii federale de la începutul săptămânii, spunând că „accelerarea procesului legal în SUA va aduce în cele din urmă mai multe opțiuni și concurență pe piața jocurilor video. Un ordin de restricție temporar are sens până când vom primi o decizie de la instanță, care se mișcă rapid.

Microsoft clarifică blocarea ofertei Activision ca fiind 'cea mai întunecată zi din cele patru decenii ale noastre în Marea Britanie'

Președintele Microsoft, Brad Smith, a clarificat furia gigantului tehnologic față de blocarea achiziției Activision Blizzard de către regulatorul britanic CMA. Într-un interviu acordat BBC , Smith a spus că încrederea Microsoft în a face afaceri în țară a fost „sever zdruncinată” și a sugerat că se va gândi să facă mai multe afaceri în Uniunea Europeană.

Decizia este „rea pentru Marea Britanie” și „cea mai întunecată zi din cele patru decenii ale noastre în Marea Britanie”, a spus Smith. Nu face mai mult decât să ne zdruncineze încrederea în viitorul oportunității de a dezvolta o afacere de tehnologie în Marea Britanie decât ne-am confruntat vreodată. Oamenii sunt șocați, oamenii sunt dezamăgiți, iar încrederea oamenilor în tehnologie din Marea Britanie a fost grav zdruncinată. Există un mesaj clar aici - Uniunea Europeană este un loc mai atractiv pentru a începe o afacere decât Regatul Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.