Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACORD al statelor membre cu privire la o poziție comună pentru un acord cu Turcia privind imigranții

turcia siria

Liderii celor 28 de state ale UE au finalizat o "poziţie comună" pentru un acord cu Turcia menit să oprească fluxul de migranţi spre Europa, a anunţat prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel în noaptea de joi spre vineri, informează AFP. 

Există "un acord asupra unei poziţii a UE" şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk "o va prezenta prim-ministrului turc înaintea consiliului nostru european" vineri dimineaţă, a declarat Bettel pe contul său de Twitter. 

O sursă europeană a subliniat totuşi că acesta "nu este un acord (asupra unui text), ci o poziţie comună", care ar trebui să permită negocierilor să avanseze. 

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk trebuie acum să prezinte această poziţie prim-ministrului turc Ahmet Davutoglu vineri dimineaţă la Bruxelles.

___

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu va exercita presiuni asupra liderilor UE pentru a fi de acord să deschidă noi capitole în negocierile Ankarei de aderare la UE când se va întâlni cu ei mai târziu vineri la Bruxelles, a declarat un înalt oficial turc, informează Reuters. 

Premierul turc, care a plecat la Bruxelles joi noapte, trebuie încă să vadă ultimele propuneri convenite între statele Uniunii Europene înainte de discuţiile vizând încheierea unui acord UE-Turcia pentru a opri fluxul migraţiei spre Grecia. Nu este sigur că el va fi de acord cu toate propunerile. 

"UE trebuie să vadă imaginea de ansamblu", a spus acest oficial în legătură cu procesul de aderare, mult timp ţinut în loc de membrul UE Cipru asupra disputei sale de lungă durată cu Turcia. 

"Există mai multe acorduri cu privire la procesul de aderare deplină a Turciei la UE. Noi am îndeplinit deja criteriile de deschidere pentru multe capitole şi credem că trebuie luate măsuri pentru deschiderea acestor capitole şi aceasta este încă aşteptarea noastră", a adăugat acest oficial citat de Reuters.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.