Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord de 1,36 milioane de dolari între Coinbase și Guvernul American pentru un software de analiză blockchain

thinkingcrypto.substack.com
coinbase criptomonede

Sucursala de Imigrare și Vamă a Serviciului de Securitate Internă a SUA a acordat un contract de 1,36 milioane de dolari către gigantul de schimb valutar Coinbase pentru „aplicații de afaceri” și „software de dezvoltare de aplicații”, conform Sistemului Federal de Date privind Achizițiile .

Noua afacere este cel mai mare contract federal al Coinbase de până acum. Acordul a fost semnat joi și valorează de aproximativ patruzeci de ori mai mult decât ultimul contract al Coinbase cu sucursala Homeland Security.

ICE a plătit celor de la Coinbase 29.000 de dolari pentru software-ul criminalistic. Potrivit unui document datat 3 august, contractul a fost acordat Coinbase pe baza faptului că compania este „singurul furnizor care poate furniza în mod rezonabil serviciile solicitate de agenție”.

Detaliile cu privire la exact ceea ce dorește ICE pentru software-ul Coinbase sunt rare. Ulterior, același document afirmă: „Această cerință este APLICAREA LEGII SENSIBILE [sic], prin urmare, informațiile minime vor fi furnizate public”.

ICE nu este prima agenție guvernamentală care solicită serviciile Coinbase. Anul trecut, Coinbase și-a anunțat dorința de a vinde instrumente de analiză către două sucursale guvernamentale americane: Agenția de aplicare a drogurilor și Serviciul de venituri interne, conform decrypt.co

IRS a spus că ar putea utiliza mai multe instrumente de analiză pentru a ajuta la prinderea evaziunilor fiscale cu experiență în blockchain, inclusiv „Coinbase Analytics”, cunoscută anterior sub numele de Neutrino. Coinbase a achiziționat Neutrino în 2019 pentru 13,5 milioane de dolari .

A fost o achiziție controversată la momentul respectiv, de când membrii Neutrino erau legați de o organizație italiană numită Hacking Team, care vândea programe spion regimurilor autoritare din Arabia Saudită, Sudan și Venezuela.

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, și -a exprimat ulterior regretul față de achiziție și i-a demis pe membrii mai dubioși ai echipei. Ulterior, software-ul de analiză Coinbase se ocupă atât de Serviciul Secret, cât și de IRS .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.