Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord de colaborare stabilit între CNMR și PMP

Astăzi, 19.07.2019 la sediul PMP a avut loc o întâlnire de lucru între o delegație a CNMR condusă de Alexandru Cumpănașu în calitate de Președinte și o delegație a PMP condusă de Președintele PMP, domnul Eugen Tomac. În cadrul întâlnirii avute, reprezentanții CNMR au prezentat delegației PMP o serie de probleme și inițiative cu impact național pe zone diverse de interes precum: educație, cercetare, apărare, fonduri europene, buget, etc.

În urma discuțiilor avute, a rezultat un Acord de Colaborare între CNMR și PMP care se va concretiza prin inițierea de activități și inițiative legislative comune atât la nivelul Parlamentului României și administrației publice locale reprezentate de PMP cât și la nivelul Parlamentului European unde PMP deține două funcții cheie pentru securitatea României:Vicepreședinte al Comisiei de Energie a Delegației la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic, din care fac parte statele care au acorduri de asociere cu UE sau state care vor să adere și Vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European.

Acesta a fost și motivul abordării în cadrul întâlnirii a două subiecte în mod special: întărirea capabilităților proprii de apărare și securitate ale României prin alocarea a cât mai mult din cei 2% din PIB pentru companiile românești și zona de Cercetare-Dezvoltare-Inovare pentru consolidarea infrastructurilor critice ale României. " Întâlnirea avută astăzi cu conducerea PMP și Acordul de Colaborare stabilit, reprezintă un alt pas înainte în realizarea dialogului dintre clasa politică și cetățeni, indiferent de preocuparea acestora.

Citește și: Cutremur de surprafaţă de 5,3 grade, produs în Atena - USGS

Deschiderea PMP pentru o colaborare profesionistă și argumentată pe orice zonă de interes pentru cetățeni, dând astfel curs inițiativei CNMR-Platforma Națională pentru Modernizarea și Dezvoltarea României prin Dialog și Reconciliere, arată o posibilitate reală de schimbare dincolo de doctrine politice, a vieții cetățenilor români. Sunt convins că și restul partidelor politice și principalelor instituții publice vor continua să dea curs inițiativei CNMR astfel încât împreună să găsim cele mai bune soluții pentru dezvoltarea diverselor sectoare ale societății românești, iar CNMR să poată fi identificată în continuare drept principala structură furnizoare de expertiză non-politică"a declarat Alexandru Cumpănașu, Președintele CNMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.