Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord de cooperare semnat între Curtea de Conturi a României și Oficiul Suprem de Audit al Poloniei: ce prevede documentul

Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a României şi Oficiul Suprem de Audit al Poloniei au parafat, recent, un Acord de Cooperare ce prevede desfăşurarea de misiuni de audit comune, schimb de experienţă şi de personal de specialitate la nivelul celor două instituţii, precum şi împărtăşirea celor mai bune practici şi metode în domeniu, informează instituţia de audit din România, informează Agerpres.

Citește și: Societatea Electrica a afişat un profit net consolidat în creştere cu 34,3% faţă de anul 2017

Documentul a fost semnat în marja unei vizite pe care preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, alături de o delegaţie a instituţiei, a efectuat-o, în perioada 25-28 februarie, la Varşovia, la invitaţia omologului său, Krzysztof Kwiatkowski, preşedintele Oficiului Suprem de Audit din Polonia.

'Astfel de întâlniri aduc plus valoare ambelor instituţii prin oportunităţile oferite de schimbul de experienţă specific activităţii de audit. Am găsit în Oficiul Suprem de Audit al Poloniei o instituţie transparentă şi modernă, orientată spre nevoile cetăţeanului, caracteristici asumate în strategia de reformare a Curţii de Conturi a României. Îmi doresc, alături de colegii mei din Plenul Cuţii de Conturi, să modernizăm această instituţie a României şi să venim cu adevărat în întâmpinarea aşteptărilor pe care românii şi societatea le au de la noi', a subliniat preşedintele Curţii de Conturi a României.

Potrivit sursei citate, temele abordate au vizat planificarea strategică a programului anual de audit, planificarea şi desfăşurarea misiunilor de audit financiar şi de performanţă, controlul şi asigurarea calităţii rapoartelor de audit, suportul IT în activitatea de audit, procedurile de revizuire şi asumare a rapoartelor de audit în ierarhia instituţională, precum şi aspecte referitoare la desfăşurarea procedurii de conciliere, asumarea şi publicarea rapoartelor finale de audit.

În cadrul vizitei oficiale, preşedintele Mihai Busuioc şi membrii delegaţiei Curţii de Conturi a României au avut o întâlnire cu reprezentanţii structurii teritoriale a SAI Polonia din oraşul Lodz, în cadrul căreia au fost prezentate misiunile de audit la care a participat filiala regională NIK, misiuni ce au vizat managementul poluării fonice în zona autostrăzilor, introducerea pe piaţă a suplimentelor alimentare pentru dietă şi calitatea alimentelor prin prisma substanţelor adăugate în procesul de producere al acestora.

Cu această ocazie, Busuioc i-a adresat omologului său polonez invitaţia de a participa la conferinţa organizată de către Curtea de Conturi cu prilejul deţinerii de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, eveniment care urmează să fie organizat în luna mai, la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.