Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord în fotbalul danez: Echipele vor lua măsuri pentru a reduce consumul de energie electrică

nocturna

Fotbalul profesionist danez a ajuns la un acord cu deţinătorii drepturilor de televizare a meciurilor pentru a reduce consumul de energie electrică pe stadioane, începând cu următoarea etapă de campionat, din cauza preţurilor ridicate la energie în toată Europa, informează EFE și Agerpres.

Decizia vizează cele 24 de cluburi care alcătuiesc primele două divizii şi consumul de energie electrică înainte şi după meciuri, a informat vineri Asociaţia cluburilor profesioniste daneze.

"Lumina este necesară, întrucât meciurile trebuie să poată fi urmărite cu normalitate, atât pe stadion, cât şi la televiziune, precum şi pentru folosirea VAR-ului. Dar în ceea ce se întâmplă în afara celor două părţi ale întâlnirii, am decis cu televiziunile să compromitem calitatea. Este ceea ce trebuie făcut în această situaţie şi a fost o dorinţă a cluburilor", se arată într-un comunicat.

Mai multe cluburi profesioniste daneze au început deja să pună în aplicare măsuri de economisire a luminii, chiar dacă individual.

Guvernul danez a anunţat pe 8 septembrie că va limita temperatura din clădirile publice la 19 grade Celsius, ca parte a unui pachet de măsuri pentru a face faţă crizei energetice, aşa cum au făcut şi alte ţări europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.