Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord privind neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2050 - Polonia a refuzat să se angajeze

Consiliul European

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat în noaptea de joi spre vineri un ''acord privind neutralitate carbonului până în 2050'', însă fără Polonia care a refuzat să se angajeze pe această temă, relatează AFP potrivit Agerpres

"Acord privind neutralitatea climatică până în 2050. Consiliul European obţine un acord cu privire la acest obiectiv important", a anunţat Charles Michel pe Twitter.

Polonia a refuzat să se angajeze imediat, fără a bloca totuşi concluziile, au explicat mai multe surse europene.

Charles Michel a salutat un ''semnal foarte puternic'' lansat de Europa la o zi după prezentarea ''Pactului ecologic'' european. Această foaie de parcurs detaliată a Comisiei von der Leyen îşi propune să pună UE pe făgaşul neutralităţii climatice până la jumătatea secolului.

Acest acord este ''crucial''. ''Este important pentru Europa să manifeste o ambiţie puternică'', a subliniat Charles Michel. Acest acord, obţinut după discuţii intense, ''ţine cont de faptul că pentru un stat membru durează mai mult timp înainte de a aplica acest obiectiv'', a precizat Charles Michel. Cazul Varşoviei va fi studiat de liderii europeni în iunie anul viitor.

La summitul de joi şi vineri, liderii europeni vor încerca să ajungă la un acord asupra obiectivului de neutralitate în materie de emisii de carbon până în 2050, propunere care se află în centrul 'Pactului ecologic' propus de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi care este primit cu reticenţă de trei ţări din Est - Polonia, Ungaria şi Cehia.

Pactul propune transformarea UE în primul continent neutru în emisii de carbon pentru 2050 şi majorarea de la 40 % la 55 % a ţintei de reducere a emisiilor până în 2030 faţă de nivelul din 1990

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.