Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul între Theresa May şi DUP va fi convenit foarte probabil joi

reuters
Theresa May

Acordul dintre premierul britanic Theresa May şi Partidul Democrat Unionist (DUP) nord-irlandez cu privire la sprijinul acestuia pentru guvernul de la Londra va fi foarte probabil convenit joi, a anunţat marţi Laura Kuenssberg, editor politic al BBC, transmite Reuters. ''Surse consideră că înţelegerea va fi făcută, anunţul (va fi făcut) foarte probabil în această joi'', a scris Kuenssberg pe contul său de Twitter.

Anterior, surse din DUP, citate de postul Sky News, declaraseră că negocierile nu evoluează conform aşteptărilor. Aceleaşi surse au declarat că DUP îi solicită guvernului premierului Theresa May să 'se concentreze mai mult pe negocieri' şi că susţinerea din partea DUP 'nu poate fi considerată ca venind de la sine'.

În urma alegerilor parlamentare din 8 iunie, Partidul Conservator a obţinut 317 de locuri din cele 650 în Camera Comunelor şi, prin urmare, nu a mai fost în măsură să formeze o majoritate parlamentară, conform Agerpres. DUP a obţinut zece locuri în urma alegerilor anticipate. Fondat de Ian Paisley, DUP este un partid care reprezintă interesele comunităţii protestante din Irlanda de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.