Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acorduri de recunoaștere a vinovăției într-una din cele mai mari anchete de vaccinare la chiuvetă. Precizările DNA

Sigla DNA

Procurorii din Oradea au dispus sesizarea instanței cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a 35 de inculpați în ancheta de vaccinare la chiuvetă din petea. Sunt 7 inculpați sub control judiciar și 90 de suspecți.

În cauza privind certificatele false de vaccinare din centrul de vaccinare Petea (Satu Mare), procurorii DNA Oradea au dispus, până în prezent, sesizarea instanței de judecată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a 35 de inculpați, pentru săvârșirea unor infracțiunilor de dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual, complicitate la fals informatic

În acest moment, în cauza inițială, procurorii fac cercetări față de 7 inculpați aflați sub control judiciar și față de 90 de suspecți.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate până în prezent, procurorii au reținut că, în toamna anului 2021, 34 dintre inculpați ar fi remis unui intermediar (care și el a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție) câte 250 de euro, în schimbul obținerii unor adeverințe de vaccinare și implicit certificate digitale europene COVID, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin, precizează DNA.

Din banii respectivi primiți de la cei 34 de inculpați, intermediarul ar fi remis inculpatei Hoblea Daniela-Ioana, la data faptelor asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, câte 150 euro/persoană, în total 5.100 euro, restul păstrându-i pentru sine.

Cei 35 de inculpați au declarat expres, în prezența apărătorilor aleși, că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora – între 1 (un an) și 3 (trei) ani cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Satu Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.