Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acreditarea asociaţiei de ameliorare pentru rasa bălţata românească de tip Simmental va crea un mediu concurenţial în piaţă

vaci

Acreditarea asociaţiei de ameliorare pentru rasa bălţata românească de tip Simmental va crea un mediu concurenţial în piaţă şi va da posibilitatea fermierilor de a opta în ce program de ameliorare îşi regăsesc interesele economice, informează Federaţia Naţională Pro Agro, potrivit Agerpres.

"Federaţia naţională Pro Agro salută decizia directorului ANZ (Agenţia Naţională de Zootehnie, n.r.), Vaida Bela, de a acredita încă o asociaţie de ameliorare pentru rasa bălţată românească de tip Simmental, creând astfel un mediu concurenţial în piaţă care dă posibilitatea fermierilor de a opta în ce program de ameliorare îşi regăsesc interesele economice ale exploataţiei a căror proprietari sunt. Acest lucru va deschide concurenţa în piaţă determinând prestatorii de servicii să-si aplece atenţia asupra fermierilor, prin îmbunătăţirea serviciilor oferite şi a relaţiei cu aceştia, evitându-se astfel monopolul în piaţă", spune Ionel Arion, preşedintele Pro Agro, într-un comunicat de presă, transmis marţi AGERPRES.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

Reprezentanţii federaţiei susţin că, aşa cum şi la cealaltă rasă bălţată cu negru românească există două societăţi de ameliorare, şi aici consideră că era nevoie încă de la început tot de două societăţi de ameliorare, întrucât cele două rase au pondere aproximativ egală ca număr de animale crescute în România.

"Suntem convinşi că aceste decizii luate de autorităţi în interesul fermierilor sunt necesare, chiar obligatorii, motiv pentru care vom susţine în continuare orice iniţiative care duc la respectarea drepturilor şi intereselor fermierilor. Ne manifestăm încrederea că orice iniţiativă care duce la diversificarea ofertei în piaţă nu poate să fie decât de bun augur, beneficiarul final fiind fermierul român, crescând astfel şansele ca acesta să capitalizeze în beneficiul propriu", a menţionat preşedintele Pro Agro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.