Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acropola din Atena inaugurează un nou ascensor pentru persoanele cu dizabilităţi

Organizatia Elena de Turism
Grecia vacanta Atena Acropole

Persoanele cu dizabilităţi sau vârstnice vor avea din nou posibilitatea să urce la faimoasa Acropolă din Atena cu ascensorul, după ce o nouă instalaţie a fost inaugurată joi, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, informează agenţia DPA potrivit Agerpres.

Noul ascensor a fost inaugurat la vechea citadelă în prezenţa premierului grec Kyriakos Mitsotakis, potrivit relatărilor din media locale.

"Aceasta este o zi specială nu doar pentru persoanele cu dizabilităţi, ci şi pentru cele în vârstă şi cu deficienţe", a declarat Mitsotakis.

Vizitatorii care doresc să se bucure de acest simbol al culturii occidentale vor putea face acest lucru fără să-şi mai facă griji cu privire la calea dificilă de acces, a adăugat oficialul.

Citește și: Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță!

Cărarea care duce în vârful dealului Acropolei din Atena este foarte abruptă şi alunecoasă, iar liftul anterior, instalat în 2004 pentru Jocurile Olimpice, nu au funcţionat aproape niciodată.

Situaţia a stârnit nemulţumiri, după ce anul trecut un grec şi-a purtat în braţe fiul de 12 ani până în vârful dealului deoarece nu a putut urca cu scaunul cu rotile.

Ca urmare, fundaţia regretatului armator Aristoteles Onassis a finanţat construcţia unui nou ascensor şi a unui sistem antiderapant pe căile de acces către vârf, unde vizitatorii riscau adesea să cadă pe marmura alunecoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.