Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiștii intervin pentru patru turişti care au urcat la Vârful Omu neechipaţi corespunzător. Printre ei, o proaspătă mămică, epuizată

Salvamontişti din două judeţe intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea a patru turişti care au urcat la Vârful Omu neechipaţi corespunzător. Una dintre turiste, proaspătă mămică, este epuizată şi aproape de a intra în hipotermie, în condiţiile în care sus, pe munte, plouă şi vântul suflă cu putere.

La acţiunea de salvare participă salvatori de la formaţiunile Salvamont din Prahova, Buşteni şi Dâmboviţa.

”Aceştia fac eforturi pentru salvarea a patru tineri din Vâlcea care s-au aventurat pe creasta muntelui spre Vârful Omu fără niciun fel de echipament montan. Vremea capricioasă cu ploaie, vânt puternic şi vizibilitate redusă i-a determinat să ceara ajutor salvamontiştilor. În plus, fata din grup, mămică de numai câteva zile, era epuizată şi se află la un pas de hipotermie”, informează salvamontiştii.

Salvatorii din Buşteni şi Prahova au ajuns la cei patru tineri, aceştia au fost, în cele din urmă, preluaţi de către salvatorii din Dâmboviţa care la ora transmiterii acestei ştiri îi coboară spre cabana de la Peştera.

Vineri seară alţi doi turişti au cerut sprijinul Salvamont ce au petrecut prea mult pe trasee şi au ratat coborârea cu ultima telecabină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.