Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiune comună a autorităţilor române şi franceze pentru destructurarea unei grupări infracţionale ce acţiona în Franţa

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţişti români şi francezi au acţionat în judeţul Vâlcea pentru depistarea şi reţinerea membrilor unui grup infracţional organizat, bănuiţi de tâlhărie, furt calificat şi tăinuire pe teritoriul Franţei, în perioada 2017 - 2018, potrivit agerpres.ro.

Au fost depistaţi şi reţinuţi patru cetăţeni români, cercetaţi de autorităţile franceze, care vor fi prezentaţi miercuri la Curtea de Apel Piteşti, pentru arestare, în vederea predării în baza unor mandate europene de anchetă emise de autorităţile din Franţa.

Citește și: Cine e, de fapt, femeia care l-ar fi ‘îngropat’ pe Radu Mazăre – Guvernul Dăncilă a ‘uns-o’ în funcție

"În dimineaţa zilei de 21 mai, pe raza judeţului Vâlcea, poliţiştii români de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, alături de un analist EUROPOL, în cooperare cu poliţişti şi jandarmi francezi, au acţionat pentru depistarea şi reţinerea membrilor unui grup infracţional organizat, bănuiţi de tâlhărie, furt calificat şi tăinuire", informează un comunicat al IGPR.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2017 - 2018 în mai multe localităţi franceze, printre care Neuilly Sur Marne, Champingny Sur Marne, Perreux Sur Marne, Maisons Alfort, Saint Denis.

Citește și: S-a decis! Aceste produse vor fi interzise

Cooperarea poliţiştilor s-a desfăşurat în baza unui ordin european de anchetă, primit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în cadrul acţiunii fiind efectuate şase percheziţii domiciliare pe raza judeţului.

"Acţiunea a avut ca rezultat identificarea şi ridicarea unor bijuterii din aur şi argint, bijuterii din metale comune (folosite la comiterea unor infracţiuni de înşelăciune), contracte de amanet, bani şi aparatură IT", se arată în comunicat.

Citește și: S-a aflat radioul numărul 1 în România

Ancheta autorităţilor franceze a reliefat că cei în cauză ar fi acostat, în general, persoane în vârstă, sub pretextul aflării unor adrese, iar după ce primeau informaţiile solicitate, ar fi oferit victimelor bijuterii ieftine în semn de mulţumire.

Profitând de neatenţia acestora sau chiar prin violenţă, le-ar fi deposedat de bijuterii, lănţişoare sau medalioane, bunuri care ar fi fost transferate ulterior în România.

În activităţile pentru depistarea celor în cauză au fost angrenaţi şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea - Serviciul de Investigaţii Criminale, criminalişti şi luptători de acţiuni speciale din Vâlcea, Olt şi Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.