Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiune de amploare pe linie silvică: Peste 200 mc de lemn au fost confiscaţi, iar 118 de amenzi au fost aplicate

lemn jaf

Peste 70 de poliţişti, alături de specialişti silvici, jandarmi şi poliţişti locali, au participat la o acţiune de amploare de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud desfăşurată în scopul prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul exploatării, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, potrivit unui comunicat remis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Acţiunea a avut loc joi şi a vizat, în plus, respectarea legislaţiei rutiere şi a normelor în domeniul economic, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

În urma acestei acţiuni, au fost confiscaţi peste 200 de metri cubi de material lemnos şi au fost aplicate 118 sancţiuni, în valoare de 64.000 lei.

Echipele mixte de control au efectuat verificări la 16 instalaţii de prelucrare şi depozite de material lemnos, 26 de agenţi economici şi au controlat 31 de transporturi de material lemnos, fiind instituite filtre în localităţile Teaca, Uriu şi Prundu Bârgăului.

"Au fost oprite pentru control 181 de vehicule şi legitimate 335 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate în total 118 sancţiuni contravenţionale în valoare de 64.000 de lei şi a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 206 metri cubi de material lemnos, fără documente legale", se precizează în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Jumătate dintre amenzi, în valoare de circa 19.000 lei, au fost date pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, alte 10 amenzi, însumând 24.000 lei, s-au dat pe linie silvică, iar pentru abateri pe linie economică s-au aplicat opt sancţiuni, în valoare de 20.000 lei.

Nu au lipsit amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de coronavirus, poliţiştii aplicând şase sancţiuni în valoare de 500 lei.

La acţiunile de control au participat peste 30 de specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, ai Romsilva şi ai ocoalelor silvice, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare Bistriţa-Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.