Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiune de ULTIMA ORĂ a Coreei de Nord - Mai multe proiectile cu rază scurtă de acțiune, lansate în Marea Japoniei / Reacția SUA

honolulunews.com
coreea nord

Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile neidentificate, cu rază scurtă de acţiune, în direcția Mării Japoniei, în dimineața zilei de sâmbătă, a informat agenția de știri Yonhap, citând șefii Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud, relatează Mediafax.

Șefii Statului Major au declarat că autoritățile din Coreea și SUA analizează detaliile rachetei, care a fost lansată în jurul orei 9 dimineața, a anunţat agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap, potrivit Reuters.

Nordul "a lansat mai multe runde de rachete din orașul Wonsan de pe coasta de est, în direcția nord-est, astăzi între 9:06 și 9:27", a anunţat JCS într-un comunicat de presă.

Citește și LOVITURĂ cruntă pentru maghiarii care vor eliminarea limbii române din examene

Acestea au zburat pentru o distanță de aproximativ 70 de kilometri până la 100 de kilometri, a transmis JCS, adăugând că autoritățile sud-coreene și americane analizează detaliile rachetelor.

"Armata noastră a urmărit îndeaproape mișcările Coreei de Nord și a menținut o poziţie în strânsă coordonare cu SUA", a adăugat JCS.

Aceste rachete au venit la aproximativ 17 luni după ce țara comunistă a lansat o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-15 (ICBM) la sfârșitul lunii noiembrie, susținând că poate pune întreaga zonă continentă a SUA în raza sa de acțiune.

JCS a anunţat mai devreme că nordul a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune, dar mai târziu a revizuit anunțul pentru a descrie ceea ce a fost lansat ca "proiectile".

Schimbarea sugerează că lansările ar putea implica mai multe lansatoare de rachete, nu rachete.

"Ceea ce a tras nordul de data aceasta nu este o rachetă balistică", a spus un oficial militar.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat: "Suntem conștienți de acțiunile Coreei de Nord din această seară. Vom continua să monitorizăm situaţia cât va fi necesar."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.