Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiune umanitară. Deputatul Moise a dăruit ghiozdane şi rechizite pentru copiii sărmani din Sectorul 1

sebastian moise

Deputatul Sebastian Moise a dăruit ghiozdane şi rechizite pentru 300 de copii din Sectorul 1 al Capitalei în contextul deschiderii noului an şcolar pe 9 septembrie. Liderul PMP susţine că a vrut să-i ajute astfel pe copiii ai căror părinţi nu au mijloace materiale însemnate să aibă un început de toamnă mai frumos.

În România anului 2019, membră a Uniunii Europene, este absolut demoralizant să auzi că sunt copii care nu merg la şcoală pentru că nu au caiete, ghiozdane, stilouri sau creioane. Procentul acela de 16,4% al nivelului abandonului şcolar este cel mai mare eşec al nostru ca stat după 1989. Prin gestul meu mărunt, nu se va rezolva problema, dar măcar am reuşit să ofer bucurie unor copii care îşi doresc să înveţe carte şi să devină oameni mari. Numai educaţia mai scoate la lumină România”, a declarat Moise, liderul PMP Sector 1.

Conform Eurostat, în 2018, România a înregistrat un nivel ridicat al abandonului şcolar timpuriu, de 16,4%, cât şi o rată scăzută a populaţiei cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani care a absolvit învăţământul superior (24,6%). În acest context, obiectivul național în cadrul strategiei Europa 2020  de a reduce rata abandonului şcolar timpuriu la 11,3% rămâne imposibil de atins.

Guvernul a anunţat că va acorda tichete valorice de 250 de lei tuturor elevilor, dar acestea urmează să fie emise abia în noiembrie, la două luni după începerea şcolii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.