Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Apple au atins un nivel record după ce miliardarul Warren Buffett şi-a majorat participaţia la companie

economictimes.indiatimes.com
apple

Acţiunile Apple au atins vineri un nivel record după ce miliardarul american Warren Buffett a spus la postul de televiziune CNBC că pe parcursul primului trimestru şi-a majorat participaţia la producătorul iPhone cu 75 de milioane de acţiuni, transmite Bloomberg.

Achiziţia de acţiuni, care valorează între 11-14 miliarde de dolari, se adăugă altor 170 de milioane de titluri pe care Berkshire Hathaway, compania condusă de Buffett, le avea în proprietate la sfârşitul anului 2017.

Cu câteva zile înainte de anunţ, Apple a raportat rezultate trimestriale care au fost peste aşteptările analiştilor, datorită veniturilor mai mari din servicii şi a vânzărilor stabile de iPhone-uri.

Datele au oprit declinul din ultima perioadă al titlurilor Apple, provocat de îngrijorările că vânzările modelului vârf de gamă iPhone X nu sunt atât de bune cum s-au aşteptat iniţial analiştii de pe Wall Street.

”Este o companie uimitoare”, a afirmat Buffett într-un interviu acordat CNBC.

Berkshire Hathaway organizează în acest weekend adunarea generală anuală a acţionarilor, în Omaha, Nebraska, iar Buffett a spus că deţinerea exactă de acţiuni Apple va fi inclusă în raportul trimestrial.

Acţiunile Apple au crescut vineri cu până la 4%, la un nivel record de 183,87 dolari pe unitate, conferind companiei o evaluare de peste 900 de miliarde de dolari. Titlurile Apple au crescut în acest an cu circa 8%, iar în această săptămână au înregistrat cea mai bună evoluţie după 2011.

Buffett investeşte relativ recent în sectorul tehnologiei, după ce l-a evitat în cea mai mare parte a carierei sale.

Miliardarul a investit peste 10 miliarde de dolari în IBM în 2011, dar plasamentul nu i-a adus câştigul aşteptat şi a vândut recent participaţia.

Investiţia în acţiuni Apple a avut performanţe mai bune, dar Buffett a declarat că a ratat ocazia să investească în Google şi Amazon.com.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat la CNBC să este ”încântat” că Buffett şi Berkshire sunt un investitor major în compania pe care o conduce.

”L-am admirat întotdeauna pe Warren şi am fost întotdeauna recunoscător pentru viziunea şi sfaturile sale”, a adăugat Cook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.