Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Apple au scăzut la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după avertismente ale furnizorilor companiei

apple

Acţiunile Apple au scăzut luni la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după avertismente date de trei furnizori ai companiei referitoare la vânzările de iPhone-uri, transmite Reuters.

IPhone, cel mai important produs al companiei, a devenit mai scump cu fiecare lansare a unui model nou, iar analiştii spun că utilizatorii, în special cei de pe pieţe emergente, cum este India, renunţă la aceste telefoane pentru alternative mai ieftine, cum sunt cele oferite de compania chineză OnePlus.

Apple a a avertizat la începutul lunii noiembrie că vânzările din perioadă sărbătorilor de iarnă nu vor confirma aşteptările de pe Wall Street, din cauza pieţelor emergente şi a cursului valutar.

Lumentum Holding, principalul furnizor al tehnologiei Face ID care este inclusă pe ultima generaţie de iPhone-uri, şi-a redus luni estimarea referitoare la venituri cu 70 de milioane de dolari.

Informaţia a dus la scăderea capitalizării bursiere a Apple cu încă 5%, respectiv cu circa 50 de miliarde de dolari.

Mulţi dintre furnizori şi-au redus estimările din cauza ”celui mai mare client al lor”, care este Apple, a declarat Chaim Siegel, analist la firma Elazar Capital.

Producătorul de ecrane Japan Display a citat cererea mai scăzută de smartphone-uri ca motiv pentru reducerea estimărilor sale, în timp ce producătorul britanic de cipuri IQE a anunţat la rândul său că se aşteaptă la o scădere materială a performanţelor sale financiare în acest an.

Acţiunile Lumentum au scăzut cu 31% şi au influenţat negativ cotaţiile acţiunilor altor furnizori şi producători de cipuri.

Analiştii JP Morgan au redus preţul ţintă al acţiunilor Apple cu 4 dolari, la 270 de dolari pe unitate, din cauza comenzilor slabe pentru noul iPhone XR.

În trimestrul patru fiscal, Apple a vândut 46,9 milioane de iPhone-uri, sub cele 47,5 milioane de unităţi anticipate de analişti, potrivit datelor FactSet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.