Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Banca Transilvania, BRD şi Fondul Proprietatea, cele mai lichide titluri săptămâna trecută pe bursă

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Un număr de 5.800 de tranzacţii cu acţiuni în valoare de 119,9 milioane de lei au fost realizate săptămâna trecută pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti potrivit Agerpres.

Potrivit statisticilor BVB, cea mai importantă valoare de tranzacţionare a fost realizată în 24 aprilie, când au fost consemnate schimburi de 41,12 milioane de lei, iar cea mai mică luni, 22 aprilie - 18,11 milioane de lei.

În ultima săptămână, cele mai lichide titluri au fost cele ale Băncii Transilvania, cu tranzacţii de 46,16 milioane de lei, urmate de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (aproximativ 19,8 milioane de lei) şi cele ale Fondului Proprietatea (16,18 milioane de lei).

Cele mai importante creşteri au cunoscut acţiunile Transilvania Construcţii, care s-au apreciat cu 21,74%, urmate de Societatea de Construcţii Napoca (plus 13,33%) şi Uztel (9,59%).

La polul opus, cele mai semnificative scăderi au consemnat titlurile VES SA, care au pierdut 13,94% din valoare, Comelf (minus 10,89%) şi Bermas (minus 9,45%).

Potrivit statisticilor BVB, în cele 80 de şedinţe de tranzacţionare care au fost realizate în acest an au fost consemnate tranzacţii cu acţiuni în valoare totală de 3,21 miliarde de lei. Valoarea medie zilnică de tranzacţionare a fost de 40,16 milioane de lei. Capitalizarea bursieră este de 169,7 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.