Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile de control din mijloacele de transport în comun din Constanţa vor fi înregistrate audio şi video

wifi ratc intenret grauti autobuze

Acţiunile de control din mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa vor fi înregistrate audio şi video începând din data de 1 februarie. Măsura a fost luată atât pentru reducerea numărului de contestaţii, cât şi pentru a menţine decenţa abordării controlorilor, toate înregistrările urmând să fie stocate şi vor putea fi folosite în instanţă.

Printr-un comunicat de presă, RATC a anunţat că începând cu data de 1 februarie, acţiunile de control a biletelor sau abonamentelor se vor face de către controlori dotaţi cu aparatură de înregistrare audio şi video.

“Această măsură a fost luată pentru evitarea erorilor, pentru reducerea numărului de contestaţii şi pentru a stabili şi menţine decenţa abordării organelor de control. Toate înregistrările vor fi stocate, ulterior putând fi folosite în instanţă”, se arată în comunicat.

Directorul RATC, Bogdan Niţă, a declarat pentru News.ro, că au fost achiziţionate trei asemenea camere de înregistrare, două urmând să fie utilizate de echipele de control, iar cea de-a treia va fi de rezervă.

“Avem două camere pentru cele două echipe de control, iar a treia este de rezervă. Acţionăm în fiecare zi, cu două echipe de control, de dimineaţă până seara. Avem două echipe de dimineaţă, două echipe pentru după-amiază, iar camerele se predau de la o echipă la cealaltă, de la tura de dimineaţă la cea de după amiază. Acţionăm în fiecare zi cu două echipe de control mixte, echipe care sunt formate din poliţişti locali, angajaţi RATC şi jandarmi”,a afirmat directorul RATC.

El spune că această măsură nu a fost luată neapărat pentru protejarea controlorilor RATC, aceasta fiind realizată în momentul când în echipă au apărut poliţiştii locali şi jandarmii, dar şi pentru ca acele abuzuri realizate în trecut la care au fost supuşi călătorii în anumite situaţii, când acţiunea de control era realizată de o firmă, să nu mai apară.

Bogdan Niţă a menţionat că de când controlul este făcut de angajaţii regiei nu au existat reclamaţii din partea călătorilor. El spune că în momentul în care echipa de control urcă în mijloacele de transport în comun călătorii vor fi anunţaţi că acţiunea este înregistrată audio şi video.

Costul unui asemenea aparat de înregistrare este de aproximativ o mie de lei. Amenda pentru călătorii prinşi fără bilet sau abonamente se ridică la 100 de lei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.