Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de macaz: Acțiunile Israelului încep să irite cancelariile europene

Pinterest
Soldati SUA

Atacurile Israelului asupra civililor nevinovaţi din Gaza sunt disproporţionate, a declarat prim-ministrul belgian Alexander De Croo luni reporterilor, după o întâlnire cu regele Iordaniei Abdullah la Bruxelles, informează marţi Reuters, relatează Agerpres.

"Bombardarea unei tabere de refugiaţi pentru că se presupune că găzduieşte un lider Hamas este complet disproporţionată. Nu este niciodată acceptabil ca atât de multe victime civile să fie provocate încercând eliminarea unei singure persoane", a notat el.

Afirmațiile premierului belgian vine după ce premierul irlandez, Leo Varadkar, a spus și el recent că ofensiva Israelului în Gaza nu mai este doar autoapărare, fiind "ceva ce se apropie de o răzbunare", în una dintre cele mai puternice critici la adresa Israelului lansate de un lider al unui stat membru al Uniunii Europene.

Pauză umanitară

Premierul belgian a adăugat că "civilii şi locurile civile trebuie protejate”, dar în același timp ”Hamas nu le poate folosi ca adăpost pentru că asta doar complică lucrurile". El a mai spus că atât Israelul, cât şi Hamas nu ţin cont zilnic de dreptul internaţional umanitar.

El a adăugat că Hamas ar trebui de asemenea să elibereze cât mai curând posibil ostaticii nevinovaţi, spunând că aceasta ar putea fi o parte importantă a opririi "spiralei violenţei".

Belgia este una dintre ţările care cer o pauză umanitară în luptele din Gaza, începute cu o lună în urmă cu un atac violent al luptătorilor Hamas asupra unor oraşe israeliene când au fost ucişi civili şi care a fost urmat de un asediu şi un atac israelian asupra enclavei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.