Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider european pulverizează Israelul: 'Ceea ce văd acum nu este doar autoapărare'

huffingtonpost.com
Leo Varadkar

Premierul irlandez Leo Varadkar a descris vineri acţiunile Israelului în Gaza ca fiind "ceva ce se apropie de o răzbunare", în una dintre cele mai puternice critici la adresa Israelului lansate de un lider al unui stat membru al Uniunii Europene, relatează Reuters, conform Agerpres.

"Cred cu tărie că... Israelul are dreptul să se apere, are dreptul să meargă după Hamas, ca ei (membrii Hamas) să nu mai poată face asta din nou", le-a declarat Varadkar jurnaliştilor în timpul unei vizite în Coreea de Sud, conform declaraţiilor difuzate de radioul public RTE.

"Ceea ce văd în curs de desfăşurare în acest moment nu este doar autoapărare. Arată, seamănă cu ceva mai apropiat de o răzbunare", a mai spus Varadkar. "Nu acolo ar trebui să fim", a afirmat şeful guvernului irlandez.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat că cel puţin 9.061 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza de când Israelul a lansat atacul asupra enclavei cu 2,3 milioane de locuitori ca represalii la atacurile sângeroase ale militanţilor Hamas în sudul Israelului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.