Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile lanțului de supermarketuri Target s-au prăbușit: Boicot după lansării colecției PRIDE, care cuprinde haine pentru copii LGBTQ

MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia
target lgbt

Target a pierdut 9 miliarde de dolari din valoarea de piață de când utilizatorii furioși de pe rețelele de socializare au cerut boicotarea retailerului cu sediul în Minneapolis din cauza lansării colecției "PRIDE", care cuprinde haine pentru copii LGBTQ.

În urmă cu o săptămână, miercuri, înainte de izbucnirea controversei, acțiunile Target au închis la 160,96 de dolari pe acțiune, ceea ce dădea lanțului de magazine o capitalizare de piață de 74,3 miliarde de dolari, notează New York Post.

La începutul ședinței de tranzacționare de joi, însă, acțiunile companiei se tranzacționau în scădere cu 1%, la 141,76 dolari - punând capăt unei căderi de o săptămână care a redus valoarea retailerului de reduceri "cheap chic" la 65,3 miliarde de dolari.

Asta înseamnă o scădere de 12% care a redus cu 9 miliarde de dolari capitalizarea de piață a companiei.

Target dă înapoi

Target a anunțat marți că retrage unele articole din magazinele sale și că face alte modificări în ceea ce privește marfa LGBTQ+ la nivel național înainte de „luna mândriei”, după reacții intense din partea unor clienți care au înfruntat angajații și au răsturnat vitrinele.

"De la introducerea colecției din acest an, am avut parte de amenințări care au avut un impact asupra sentimentului de siguranță și bunăstare al membrilor echipei noastre în timp ce se aflau la locul de muncă", a declarat marți Target într-un comunicat.

"Având în vedere aceste circumstanțe volatile, facem ajustări la planurile noastre, inclusiv îndepărtarea articolelor care au fost în centrul celor mai semnificative comportamente de confruntare".

Target a declarat că clienții au dărâmat vitrinele Pride din unele magazine, s-au apropiat furios de lucrători și au postat videoclipuri amenințătoare pe rețelele de socializare din interiorul magazinelor.

Aceasta a avut loc la doar câteva zile după ce directorul executiv al Target, Brian Cornell, a apărat marfa prietenoasă cu LBGTQ, spunând că este "lucrul corect pentru societate".

Target a refuzat să precizeze miercuri care sunt articolele pe care le retrage, dar printre cele care au atras cea mai mare atenție se numără costumele de baie pentru femei "tuck-friendly", care permit „femeilor” trans care nu au suferit operații de schimbare a sexului să își ascundă părțile intime.

Modelele realizate de Abprallen, o companie cu sediul la Londra care proiectează și vinde îmbrăcăminte și accesorii cu tematică oculta și satanică pentru LGBTQ+, au creat, de asemenea, reacții negative.

Marfa Pride a fost pusă în vânzare de la începutul lunii mai. „Luna mândriei” are loc în luna iunie.

Target, pe urmele Bud Light

Target a confirmat că și-a mutat marfa Pride din fața magazinelor în spate în unele magazine din sudul țării, după confruntări și reacții negative din partea cumpărătorilor din zonele respective.

Comentatorul conservator Tomi Lahren a declarat marți că Target este pe cale să își vadă afacerea suferind în același mod în care a suferit Bud Light.

"Cred că Target chiar în curând va afla ce se întâmplă când conservatorii fac cumpărături sau mai degrabă nu fac cumpărături, pentru că sunt pe cale să fie "Bud Light-ed"", a declarat marți Lahren la Sean Hannity, prezentatorul Fox News.

Bud Light și-a văzut vânzările scăzând timp de aproximativ șase săptămâni consecutive - cu 25% față de anul trecut în cea mai recentă săptămână - de când au izbucnit apelurile la boicot ca răspuns la controversata sa campanie de marketing cu influencerul transsexual Dylan Mulvaney.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.