Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi într-o uşoară creştere, pe fondul perspectivei unui arministițiu în războiul petrolului

METRO
razboi comercial bursa

Acţiunile marilor companii eurpene au încheiat tranzacţiile de joi într-o uşoară creştere, susţinute de speranţele într-un armistiţiu în războiul preţurilor petrolului dintre Arabia Saudită ş Rusia, dar temerile provocate de impactul pandemiei de coronavirus continuă, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,3%, după ce a început trimestrul al doilea în declin din cauza prăbuşirii activităţilor fabricilor din zona euro, în martie şi a riscurilor de trimitere în masă a angajaţilor în concedii.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că a intermediat un acord între Arabia Saudită şi Rusia pentru reducerea semnificativă a producţiei de petrol şi oprirea declinului preţurilor în contextul pandemiei de coronavirus. Preţurile petrolului au urcat în timpul tranzacţiilor cu până la 45% în urma informaţiei, transmite Reuters.

Trump a declarat că a vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman şi că se aşteaptă ca cele două ţări să reducă livrările de petrol cu 10 milioane de barili de petrol pe zi, o cantitate fără precedent, echivalentă cu 10% din producţia globală.

Componente energetică a indicelui a crescut cu 4,4%, iar titlurile Royal Dutch Shell, Total şi BP au avut cea mai mare contribuţie la avansul STOXX 600. Creşterea indicelui a fost limitată însă de un declin de 1% al acţiunilor din industria turismului, sectorul serviciilor financiare şi cel al utilităţilor.

Citește și: Victor Costache va ocupa o nouă funcție la Ministerul Sănătății

”Încrederea rămâne extrem de fragilă, investitorii fiind foarte îngrijoraţi de impactul epidemiei de coronavirus pe pieţele americane şi în economie”, a spus Stephen Innes, analist pentru pieţe globale la firma AxiCorp.

“Economiile continu să îşi modifice în scădere estimările macro şi, pentru mulţi analişti, toate previziunile duc în joc”, a adăugat acesta.

În Europa, state precu, Germania şi Italia au prelungit măsurile adoptate pentru oprirea răspândirea

COVID-19, iar analiştii se aşteaptă la declinul profiturilor companiilor în acest an, mai mutle firme retrîgându-şi previziunile înaintea sezonului de raportare financiară.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,47%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,33%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,27%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 1,75%, dar indicele IBEX 35 a scăzut cu 0,08%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.