Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile Nvidia au scăzut după cifrele din primul trimestru, veniturile din plăcile pentru minare cripto sunt 'nominale'

nvidia.com
nvidia geforce placa video

Gigantul plăcilor grafice Nvidia a raportat vânzări „nominale” ale cipurilor sale cripto miniere și se așteaptă ca veniturile totale să scadă în T2, ceea ce a condus la scăderea prețului acțiunilor sale.

Prețul acțiunilor producătorului american de plăci grafice Nvidia a scăzut joi după orele de tranzacționare, deoarece perspectivele de venituri pentru trimestrul al doilea nu au fost la nivelul așteptărilor, conform cointelegraph.com.

Creșterea trimestrială din T4 2021 până în T1 2022 a fost puternică, cu o creștere cu 8% a veniturilor, la 8,98 miliarde USD și o creștere cu 3% a câștigului pe acțiune la 1,36 USD. De asemenea, a declarat că va continua un program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 15 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2023, conform depunerii către Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC).

Cu toate acestea, perspectivele pentru Q2 sunt mult mai puțin promițătoare, iar veniturile proiectelor vor fi de 8,1 miliarde de dolari, ceea ce este cu 4% mai mic decât se aștepta.

Îndrumarea dezamăgitoare nu i-a impresionat pe investitori la tranzacționarea după orele de joi cu acțiunile Nvidia (NVDA) în scădere cu 7%, până la 157,8 USD. NVDA a scăzut cu aproape 50% față de anul, reflectând performanța slabă a acțiunilor tehnologice de pe piață.

Firma de tehnologie a înregistrat o scădere a vânzărilor Procesorului său de miniere de criptomonede (CMP) în T1 la niveluri „nominale”, comparativ cu 155 de milioane de dolari de acum un an. Dosarul nu specifică veniturile exacte din CMP, dar veniturile au scăzut de anul trecut.

Nvidia a înregistrat o scădere de 33% a veniturilor CMP estimate în T2 anul trecut, la 266 milioane USD, urmat de 105 milioane USD în T3 și apoi 24 milioane USD în T4. Asta a căzut din nou.

CMP -urile companiei din Santa Clara pot fi folosite pentru a extrage Bitcoin ( BTC ), Ethereum ( ETH ) și o serie de alte criptomonede. Plăcile sale grafice, concepute pentru jocuri, pot fi folosite și pentru a extrage criptomonede, dacă nu sunt limitate.

Livrările de CMP sunt extrem de limitate chiar și pe piețele secundare, ceea ce poate duce la un nivel atât de scăzut al vânzărilor. Un nou CMP 170HX, cel mai bine cotat model până în prezent, a costat 4.700 USD când a fost lansat în octombrie anul trecut.

Pe 6 mai, Nvidia a fost forțată să plătească 5,5 milioane de dolari SEC pentru a soluționa un caz în care a fost acuzată că nu a dezvăluit cât de mult din veniturile sale proveneau din cripto mining în 2018. Anunțul a speriat investitorii, care au vândut NVDA în scădere cu 6% pe 9 mai, următoarea zi de tranzacționare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.