Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile Poliției Române pentru respecarea regimului armelor și munițiilor în 2020 - Peste 3.200 de arme și aproape 70.000 de cartușe au fost indisponibilizate

politia romana

Poliția Română a prezentat sâmbătă un bilanț aal activităților pentru respectarea regimului armelor și munițiilor în 2020.

„În anul 2020, polițiștii au indisponibilizat peste 3.200 de arme și aproape 70.000 de cartușe.

În urma activităților desfășurate de polițiști, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în anul 2020, au fost constatate 2.533 de infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Au fost sesizate 151 de fapte de uz de armă fără drept și 644 de infracțiuni la Legea nr. 407/2006, privind fondul cinegetic și protecția vânatului.

Totodată, au fost indisponibilizate 3.251 de arme, dintre care 940 erau deținute ilegal și 69.219 cartușe.

În România, 122.527 de persoane fizice sunt autorizate pentru deținere de arme, dintre care 71.882 sunt deținători de arme letale.

În anul 2020, au fost eliberate 5.016 permise de armă, iar, în 3.340 de cazuri, dreptul de deținere a fost anulat ca urmare a încălcării prevederilor legale.

Prioritatea structurilor de profil a reprezentat-o contracararea deținerii și folosirii ilegale a armelor și explozivilor, activități care pot prezenta un pericol deosebit de grav asupra sănătății şi vieții oamenilor.

Exemplu:

La data de 8 iulie 2020, polițiștii din Timiș au pus în executare 6 mandate de percheziţie, într-o cauză privind deţinerea, de către o persoană cu dublă cetăţenie (irakiană şi engleză), a unor echipamente informatice şi electronice de proiectare 3D, cu ajutorul cărora ar fi conceput şi printat arme din material plastic/polimer cu caracteristicile armelor letale, cu glonţ, semiautomate.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 16 imprimante 3D, o unitate centrală de calculator, 3 laptopuri, 3 hard disk-uri, 3 stick-uri, destinate proiectării și realizării armelor ilegale.

Au fost ridicate 13 arme lungi, letale, 2 arme scurte neletale, 47 de cartușe destinate armelor, 70 de încarcatoare destinate armelor de diferite tipuri, capacități de stocare și calibre, 8 țevi metalice cu lungimea de aproximativ 50 cm.

 

Totodată, au mai fost indisponibilizate și 180 de piese destinate armelor, realizate din polimer, cu ajutorul imprimantelor 3D (crose, adaptori, cutie mecanisme, încărcătoare), 30 de piese metalice destinate armelor letale, 2 mânere ajustabile, din material plastic, 8 paturi rabatabile/reglabile, 4 mânere metalice, destinate armelor și 8 șine metalice, prevăzute cu șurub, destinate montării aparatelor de ochire.

Au mai fost ridicate și 188 de componente confecţionate pentru dispozitive explozive (circuite electronice cu senzor de mișcare, întrerupătoare, sisteme de comandă de la distanță, circuite integrate, electronice, aprinzătoare electrice, role nichelină, aprinzătoare mecanice), 12 articole pirotehnice, introduse în interiorul unor caracase din material plastic, în formă de grenadă și 2 arbalete, însoțite de 35 de săgeți scurte destinate acestora.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.