Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile TeraPlast au fost incluse de Bursa de Valori de la Viena în indicele CECE MID CAP

teraplast

Titlurile TeraPlast (TRP) au fost incluse de Bursa de Valori de la Viena în indicele CECE MID CAP, parte din familia de indici regionali CECExt (CECE Extended Index), începând cu luna septembrie 2021, informează un comunicat al companiei, remis marţi AGERPRES.

CECE MID CAP este un indice ponderat în funcţie de capitalizare şi este alcătuit din cele mai lichide acţiuni ale companiilor relevante tranzacţionate pe pieţele din regiunea Europei de Est, de Sud şi Centrală, care îndeplinesc criteriile indicilor mid-cap ai Bursei de Valori din Viena.

Prin includerea în acest indice, vizibilitatea acţiunii TeraPlast va creşte la nivel regional.

"Creşterea vizibilităţii TeraPlast în peisajul internaţional sporeşte încrederea investitorilor în lichiditatea, dimensiunea şi perspectivele companiei. Reprezentăm piaţa de capital românească, atât în indicii FTSE Russell, cât şi în indici regionali, cum este cel de faţă. Această poziţie ne onorează şi ne arată că investitorii rezonează cu strategia de dezvoltare a companiei, precum şi cu performanţele şi lichiditatea înregistrate de-a lungul timpului de către compania noastră", a declarat directorul TeraPlast, Alexandru Stânean.

În prezent, capitalizarea indexului CECE MID CAP este de 14,3 miliarde de euro, acesta fiind compus din 25 de emitenţi din regiune. Structura indicelui este revizuită anual de un comitet de indici dedicat.

Acţiunile TeraPlast sunt incluse tot din luna septembrie 2021 şi în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell, în urma promovării din indicii Micro Cap şi Total Cap din care făceau parte din luna septembrie 2020.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2021, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relaţia cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obţinut nota maximă, 10, pentru al doilea an consecutiv, informează Agerpres.ro.

În primul semestru al acestui an, Grupul TeraPlast a raportat o cifră de afaceri de 272,9 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de S1 din 2020. EBITDA la nivel de Grup a urcat cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, până la 42,7 milioane de lei, în timp ce profitul net înregistrat de business-urile din structura actuală a Grupului a crescut cu 71%, la 28,6 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.