DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut în august cu 0,3%, la 9,7 miliarde de euro

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Activele nete ale celor 207 fonduri deschise și închise, locale și străine, prezente în România au crescut în luna august cu 0,3%, până la nivelul de 45,9 mld lei (9,7 mld. euro), înregistrând o creștere de 9,4% de la începutul anului; intrările nete ale lunii au totalizat 321 mil lei (67,8mil eur), anunță MEDIAFAX.

Citește și: Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

Cele mai performante 5 fonduri în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 15,6% și 19,3%; pe un orizont de 36 de luni, cele mai performante 5 fonduri au avut randamente cuprinse între 47,2% și 57,2% , obținute de-a lungul ultimilor 3 ani de zile (față de luna august 2016).

Activele nete ale celor 81 de fonduri deschise locale au crescut în luna august cu 1,6%, până la 23,4 mld lei (5 mld euro), în vreme ce creșterea în anul curent a ajuns la 8,7%.

Citește și: Omul ‘crescut’ la FBI zguduie cazul Caracal! Declarația care aruncă-n aer întreaga anchetă

Fondurile deschise locale au beneficiat în luna august de întrări nete de 293,4 mil lei (62 mil euro), fiind vizate fondurile de obligațiuni și instrumente cu venit fix (258,2 mil lei), cele reunite sub categoria “alte fonduri” (36,8 mil lei), cele diversificate (22 mil lei) și cele de acțiuni (2,4 mil lei), în vreme ce fondurile cu capital garantat (-12,2 mil lei) și cele de randament absolut (-13,8 mil lei), au înregistrat ieșiri nete.

Activele nete exprimate în lei ale celor 96 de fonduri deschise străine distribuite în România au crescut în luna august cu 3,3% comparativ cu luna precedenta, până la 0,86 mld lei (0,18 mld euro), creșterea de la începutul anului fiind de 13,3%.

Fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 3,5% în totalul activelor fondurilor deschise de investiții, au înregistrat în luna raportată întrări nete de 27,2 mil lei (5,8 mil euro ).

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

Activele nete ale celor 30 de fonduri închise (inclusiv SIF-uri și FP) au scăzut cu 1,2% în luna august, până la 21,6 mld lei (4,6 mld euro); fondurile închise locale nu au avut întrări nete în luna raportată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.