Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activista Greta Thunberg a criticat planul Comisiei Europene de atingere a neutralităţii climatice europene în 2050

Activista Greta Thunberg a criticat planul Comisiei Europene de atingere a neutralităţii climatice europene în 2050. Ea spune că „Planul Verde” propus de CE dă lumii sub 50% șanse de a limita încălzirea globală, scrie Euronews, potrivit MEDIAFAX.

Adolescenta suedeză a mers la Bruxelles, în ziua în care Comisia Europeană a aprobat planul pentru atingerea neutralităţii climatice în 2050.

Citește și: Scandal între deputatul Ungureanu și ministrul Costache în timpul audierilor : ‘Speram să nu deveniți politician’

„Recunoașteți că renunțați, la acordul de la Paris, la promisiunile dumneavoastră că faceți tot ce puteți pentru a asigura un viitor sigur pentru proprii copii", le-a spus Thunberg europarlamentarilor.

„Această lege a climei reprezintă o predare. Natura nu negociează și nu poți face acorduri cu fizica. Obiectivele dumneavoastră îndepărtate nu vor însemna nimic dacă emisiile mari vor continua în ritmul de astăzi, chiar și pentru doar câțiva ani", a mai spus Greta Thunberg, miercuri.

Thunberg a spus că „nicio politică, plan sau acord nu vor fi suficiente” atâta timp cât blocul „va continua să ignore bugetele de CO2 care se aplică pentru astăzi”.

Tânăra activistă le-a oferit oficialilor europeni și o soluție: „Trebuie doar să ne schimbăm comportamentul, societatea”.

„Green Deal”, planul adoptat, miercuri de Comisia Europeană, prevede o legislație privind acordurile ecologice ale UE și stabilește ținte obligatorii din punct de vedere juridic pentru a se atinge ținta de Carbon zero până în 2050.

Citește și: Adrian Năstase este trist: Și știm, nimeni nu este sau nu a fost fără pată!

"Aceasta înseamnă emisii net-zero pentru țările UE în ansamblu, în principal prin reducerea emisiilor, investiții în tehnologii ecologice și protejarea mediului natural", a explicat președintele Comisie Europene, Ursula von der Leyen.

Scopul Comisiei este „de a face din UE primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.