Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activişti şi organizaţii din Somalia, Venezuela, Uganda şi Ucraina, laureaţi ai premiilor Nobel alternative

www.gettyimages.com
stockholm

Activişti şi organizaţii din Somalia, Venezuela, Uganda şi Ucraina au primit aşa-numitele premii Nobel alternative ale fundaţiei Right Livelihood Award ca o recunoaştere a eforturilor lor de a promova pacea şi justiţia, transmite joi dpa.

Premiile le-au fost decernate laureaţilor într-o ceremonie care a avut loc miercuri seară la Stockholm, potrivit Agerpres.

Activiştii somalezi pentru drepturile omului Fartuun Adan şi Ilwad Elman, ucraineanca Oleksandra Matviiciuk şi Centrul pentru Libertăţi Civile (CCL) pe care ea îl conduce, colectivul venezuelean Cecosesola şi Institutul african pentru guvernanţă în domeniul energiei (AFIEGO) din Uganda au fost laureaţii ediţiei din acest an şi au primit personal premiile.

Câştigătorii din acest an au fost anunţaţi la sfârşitul lunii septembrie şi sunt premiaţi pentru lupta lor hotărâtă pentru noi modele de societate pentru a schimba sisteme nefuncţionale, scrie dpa.

"Acesta nu este un război între două state, este un război între două sisteme - autoritar şi democrat", a declarat Matviiciuk în timpul ceremoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.