Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activiștii ecologiști au aruncat cu bălegar în cursul unui protest la Madrid

Mai mulți activiști ecologiști s-au adunat sâmbătă la Madrid pentru a protesta față de impasul în negocierile de la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP25), în condițiile în care participanți nu au reușit momentan să ajungă la un compromis privind implementarea Acordului de la Paris, conform Mediafax.

Protestul, organizat de grupul Extinction Rebellion, a avut loc în fața complexului unde are loc conferința ONU, eveniment programat inițial să se încheie vineri, dar care s-a prelungit și sâmbătă, după ce nu s-a reușit să se ajungă la o poziție comună a participanților, relatează BBC News și Reuters.

Divergențele între participanți au devenit evident în momentul în care s-a trecut la elaborarea unui proiect de acord la finalul conferinței .

Negociatorii lucrează la un acord prin ca țările participante să se accepte reduceri suplimentare a emisiilor de carbon.

În urma negocierilor de ultim moment, sâmbătă a fost prezentat un proiect de acord, menit să stabilească o cale de implementare a prevederilor Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Conform acordului de la Paris privind schimbările climatice, obiectivele pentru anul 2030 trebuie decise în 2020.

Alden Meyer de la grupul non-profit Uniunea Oamenilor de Știință Preocupați a declarat că "ultima versiune a textului de decizie privind Acordul de la Paris, prezentat de președinția chiliană este total inacceptabilă".

"Nu include niciun apel pentru sporirea ambițiilor referitoare la angajamentele țărilor privind reducere a emisiilor", a completat Alden Meyer.

Potrivit ONU, 84 de țări au promis că își vor îmbunătăți planurile naționale privind reducerea emisiilor până la sfârșitul anului viitor. 73 de state au transmis că vor stabili o țintă pe termen lung de zero emisii până la jumătatea secolului.

Anterior, reprezentanții statelor insulare, unele dintre țările cele mai afectate de riscul creșterii nivelului mărilor, au criticat țări ca Australia, Statele Unite, Canada, Rusia, India, China și Brazilia pentru impasul în negoiceri.

Potrivit criticilor, aceste state nu au prezentat planuri revizuite care ar ajuta lumea să limiteze creșterea temperaturilor globale.

Organizația Meteorologică Mondială a anunțat în luna decembrie că deceniul actual ar urma să fie cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, iar planeta se îndreaptă spre o creștere cu peste trei grade Celsius a valorilor medii de temperatură până la finalul secolului dacă nu vor fi luate măsuri urgente în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.