Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activitate seismică neobișnuită în SUA: fanii lui Taylor Swift au provocat cutremure de 2,3 grade la concertele cântăreței

Glamour
Taylor Swift

"Shake it off", spune Taylor Swift într-una dintre melodiile ei. Şi fanii ei s-au conformat literalmente.

Mega starul pop american a susţinut două concerte la Seattle în 22 şi 23 iulie, în cadrul turneului său "Eras". După aceste spectacole, la care 72.000 de spectatori au dansat şi au cântat, s-a înregistrat o activitate seismică neobişnuită: cutremure cu magnitudinea 2,3, relatează tca/dpa duminică.

Jackie Caplan-Auerbach, profesoară de geologie la Universitatea Western Washington, a observat o activitate seismică anormală în cele două seri, potrivit Agerpres.

"Am analizat datele din ambele seri ale concertului şi mi-am dat seama rapid că dispunerea semnalelor era aceeaşi", a declarat ea presei americane, explicând că această activitate seismică a fost într-adevăr consecinţa concertelor lui Taylor Swift. "Dacă le suprapun, sunt aproape identice", a adăugat ea.

Înainte de admiratorii lui Taylor Swift, pământul din Seattle a mai fost zguduit de entuziasmul fanilor fotbalului american. În 2011, susţinătorii echipei Seattle Seahawks au reacţionat atât de tare în timpul unui meci încât au provocat o activitate seismică similară. Însă aşa-numiţii "Swifties" au doborât toate recordurile. Tremurul provocat de ei a fost de două ori mai mare, a spus Jackie Caplan-Auerbach.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.