Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activitatea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Câmpina a fost reluată aproape integral

Ro Health Review
UPU spital

Activitatea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, care este spital suport COVID-19, a fost reluată aproape integral începând de miercuri.

Potrivit unui comunicat emis de Prefectura Prahova, prefectul Cristian Ionescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Bogdan Nica, şi primarul oraşului Câmpina, Horia Tiseanu, au efectuat o vizită la ambulatoriul Spitalului Municipal Câmpina, unde au verificat modul în care au fost implementate normele de siguranţă care se impun în contextul stării de alertă, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Raed Arafat a eșuat la întâlnirea cu PSD, USR și Pro România

"Managerul Spitalului Municipal Câmpina (SMC), dr. Călin Tiu, a precizat că activitatea în ambulatoriu nu a fost sistată integral pe durata stării de urgenţă şi a stării de alertă, fiind înregistrate circa 4.000 de consultaţii în perioadele amintite. O altă problemă stringentă discutată de către toţi cei prezenţi a fost redeschiderea Spitalului Municipal Câmpina şi pentru pacienţii non-COVID", arată sursa citată.

În ceea ce priveşte redeschiderea unităţii sanitare şi pentru pacienţii non-COVID, prefectul Cristian Ionescu a precizat că aceasta se poate face doar în anumite condiţii, cu realizarea unor circuite foarte clar stabilite, directorul DSP făcând o serie de propuneri care au vizat secţia de Obstetrică-Ginecologie şi pe cea de Chirurgie.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru: LIDL cedează: Mutarea făcută de gigantul german pe piața din România

"Una dintre variante ar fi degrevarea secţiei de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Municipal Câmpina de atributul COVID-19 şi de a găsi o posibilitate la Ploieşti pentru pacientele gravide. Atunci, această secţie ar putea fi redată, în condiţii de distanţare, unor internări non-COVID. De asemenea, ne gândim şi sper ca până mâine (n.red. joi, 11 iunie) să găsim soluţia, să avem o sală de operaţie-tampon (...). Sunt nişte probleme logistice foarte mari, dar sunt sigur că vom găsi soluţia în cel mai scurt timp", a declarat, potrivit comunicatului, directorul DSP Prahova, Bogdan Nica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.