Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activitatea economică din Franța este la 88% din nivelul normal

zf.ro
grafic scadere

Activitatea economică a Franţei este la aproximativ 88% din nivelul normal luna aceasta, după ce ţara a introdus restricţii pentru a doua oară în acest an, în vederea stopării extinderii pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunţat luni Banca Centrală, transmite Reuters potrivit Agerpres.

În 30 octombrie Guvernul de la Paris a impus un nou lockdown, magazinele neesenţiale - precum cele care nu vând alimente de bază şi medicamente - fiind nevoite să-şi închidă activitatea. De asemenea, oamenii trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere atunci când ies pe stradă. Dar restricţiile sunt mai blânde decât cele din martie, pentru a limita impactul lor asupra celei de-a doua economii a zonei euro.

Ca rezultat, activitatea economică a Franţei ar urma să fie redusă cu 12% din nivelul normal, faţă de 4% în octombrie, dar mult mai bine decât declinul de 31% din octombrie, arată rezultatele unui studiu lunar efectuat de Banca Franţei în rândul a 8.500 de companii.

"Înainte de al doilea val de infecţii credeam că avem o scădere a activităţii economice de sub 9%, acum ne aşteptăm ca pe ansamblul acestui an declinul să fie între 9 şi 10%", a afirmat guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, la postul d eradio RTL.

Serviciile care necesită contactul direct cu clienţii sunt cele mai afectate şi se aşteaptă o scădere cu 40% a activităţii în retail, transporturi, hoteluri şi restaurante, în timp ce producţia industrială ar urma să înregistreze un declin de 7%, iar construcţiile de 8%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele pentru trimestrul trei din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, cel mai semnificativ avans, de 18,2%, a fost înregistrat în Franţa, a anunţat recent Eurostat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.