Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activitatea eruptivă a vulcanului Fuego din Guatemala s-a intensificat

sputniknews.com
Vulcanul Fuego

Vulcanul Fuego, situat la circa 35 de kilometri de capitala Guatemalei, înregistrează o creştere a activităţii eruptive, a informat duminică Institutul de vulcanologie din această ţară (INSIVUMEH), potrivit AFP.

Instrumentele de monitorizare au detectat între două şi cinci explozii pe oră, precum şi alunecări de teren moderate şi puternice, a precizat institutul.

Potrivit INSIVUMEH, ''o perdea de cenuşă se ridică (în aer), iar vântul o dispersează la distanţe cuprinse între 10 şi 15 kilometri spre vest şi sud-vest'' afectând nouă comunităţi care trăiesc pe flancul vulcanului.

Institutul a avertizat că intensificarea activităţii vulcanice poate duce la ''formarea unei alunecări de lavă'' spre una sau mai multe ravene (bazine naturale), aşa cum s-a întâmplat pe 4 iulie.

Rodolfo Garcia, purtător de cuvânt al protecţiei civile, a precizat că nicio evacuare nu a avut loc pentru moment, dar că va ţine comunităţile din apropierea vulcanului informate.

O erupţie violentă produsă pe 3 iunie 2018 a distrus satul San Miguel Los Lotes şi o porţiune dintr-un drum din oraşul învecinat Alotenango, provocând moartea a 215 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.