Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activităţi neconforme de colectare a deşeurilor de sticlă, amendate de comisarii de mediu cu 80.000 de lei, în Bihor

garda de mediu

Două societăţi comerciale de colectare a deşeurilor periculoase şi nepericuloase din comuna Palota au fost amendate de comisarii Gărzii de Mediu cu 80.000 de lei pentru nereguli în depozitarea deşeurilor de sticlă.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Bihor remis vineri, comisarii de mediu au efectuat în cursul săptămânii, ca urmare a unei sesizări, o inspecţie de mediu în localitatea Palota în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. După mai multe deplasări şi cercetare în etape, au fost identificate două locaţii în care se desfăşoară activitatea de colectare a deşeurilor periculoase şi nepericuloase.

"La una dintre societăţile comerciale au fost identificate deşeuri de sticlă (provenite din surse de iluminat), depozitate in big bag-uri în cantitate de cca 151 tone. Pentru acestea societatea nu deţine Formularele de Încărcare/descărcare deşeuri nepericuloase şi Evidenţa gestiunii deşeurilor, fiind sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 20 000 lei", se arată în comunicat.

La cea de a doua societate au fost identificate depozitări de deşeuri de sticlă mărunţită în cantitate de circa 10 mc. Pe platforma betonată a societăţii s-a constatat faptul că au mai fost depozitări, datorită existenţei deşeurilor de sticlă mărunţită împrăştiată pe o suprafaţă mai mare.

Comisarii de mediu au mai înregistrat aici şi existenţa unei depozitări de deşeuri amestecate (plastice, textile, hârtie) în cantitate de cca 3-4 metri cubi. Pentru desfăşurarea activităţii de colectare a deşeurilor nepericuloase, societatea nu deţine act de reglementare, astfel fiind sancţionată cu o amendă contravenţională în valoare de 60. 000 lei conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

"Pentru remedierea neconformităţilor identificate au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor şi de intrare în legalitate", se mai precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.