Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actori, regizori şi personaje pe picioroange, invitaţi speciali la Alba Iulia Music&Film

news.ro
teatru, actorie, cultură, costume, actori

Ediţia a XI-a a Alba Iulia Music&Film Festival (AIMFF) debutează vineri şi reuneşte câţiva dintre cei mai importanţi regizori, actori şi producători din domeniu. Tudor Giurgiu, regizorul filmului "Libertate", proaspăt premiat la Festivalul Internaţional de la Sarajevo, alături de producătoarea, Oana Giurgiu şi de unul dintre actorii din rolurile principale, Cătălin Herlo, dar şi Alexandru Papadopol sau Dorian Boguţă, protagonişti în comedia "Încă Două Lozuri", sunt doar câţiva dintre invitaţii speciali din acest an, potrivit news.ro.

Distins cu Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă (CICAE), în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, unul dintre cele mai importante din Europa, "Libertate" va fi proiectat vineri seara, în deschiderea festivalului, în prezenţa regizorului, a producătoarei şi a actorului Cătălin Herlo, unul dintre revoluţionarii din film, care au primit misiunea să aducă la viaţă cel mai sângeros decembrie din istoria modernă a Sibiului, în timpul Revoluţiei din ’89.

Tot în prima zi a festivalului, publicul AIMFF va avea ocazia să afle de la Adina Popescu şi Iulian Manuel Ghervas, regizorii documentarului "Vulturii din Ţaga", despre cum au transformat povestea unei echipe de fotbal dintr-un sat din Câmpia Transilvaniei într-un veritabil hit al festivalurilor de film din această vară.

În "Playback", va putea fi ascultată muzica anilor ’80, direct din Disco Ring din Costineşti, chiar în prezenţa regizoarei Iulia Rugină şi a protagonistului de la pupitru, dar şi de pe marele ecran, DJ-ul Sorin Lupaşcu.

Ion Vântu şi Ion Coşeru, actorii din "Carbon", comedia de succes din Republica Moldova, distinsă cu Premiul Publicului în cadrul TIFF 2023, vin să împărtăşească aventuri şi momente mai puţin cunoscute din timpul filmărilor.

În aceeaşi zi, pe Esplanada Obeliscului, Andrei Tănase va povesti experienţa sa de a regiza filmul său de debut, "Tigru", având ca protagonişti actori cunoscuţi, dar şi un tigru în carne şi oase. Ultimul nu va fi prezent la proiecţie.

"Încă Două Lozuri", continuarea comediei din 2016, este, fără îndoială, unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, iar invitaţii speciali ai avanpremierei din ultima zi a festivalului sunt Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, doi dintre actorii din rolurile principale. Tot în ultima zi a festivalului, vom afla de la Mario Floricica, la proiecţia filmului "David" (r. Radu Muntean), cum a fost să parcurgă Drumul luI David, alături de ultramaratonistul Tibi Uşeriu.

Alba Iulia Music&Film Festival pune pe afiş o serie de evenimente pentru întreaga familie. Piese de teatru de păpuşi puse în scenă şi reinterpretate de trupa Magic Puppet din Cluj-Napoca, dar şi ateliere de confecţionat păpuşi din şosete sau baloane modelabile sunt evenimentele de care se vor bucura copiii micii şi mari. Iar în serile de sâmbătă şi duminică, atmosfera de pe străzile din Cetatea Alba Carolina va fi cu personaje spectaculoase pe picioroange şi chiar cu un...submarin.

Intrarea spectatorilor va fi liberă, iar programul complet al filmelor şi evenimentelor din cadrul festivalului poate fi găsit pe albafilmfest.ro.

Alba Iulia Music & Film Festival este prezentat de TIFF, în organizarea Asociaţiei Film şi Cultură Urbană (AFCU) şi a Primăriei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul CNC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.