Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorii și regizorii din Bangladesh vor interzicerea filmului Suleyman Magnificul

suleyman-magnificul

Actori şi regizori din Bangladesh au solicitat luni interzicerea difuzării unui serial turcesc despre Suleyman Magnificul, pe motiv că "scenele de sex omniprezente" din cadrul acestuia distrug industria de televiziune locală şi seamănă zâzanie în căsnicii, relatează AFP.

O versiune dublată în bengaleză a "Secolului Magnific", un serial despre viaţa sultanului, a cărui domnie, în secolul al XVI-lea, a marcat apogeul Imperiului Otoman, a început să fie difuzată în Bangladesh în luna noiembrie a anului trecut, bucurându-se de o audienţă impresionantă.

Popularitatea serialului a fost atât de mare încât unele posturi de televiziune au decis difuzarea acestuia în prime time, în detrimentul producţiilor de televiziune locale.

Citește și: Mişcarea neonazistă 'Acţiunea Naţională' din Marea Britanie, interzisă în baza legii antiteroriste

Potrivit celor care doresc interzicerea serialului, actorii din Bangladesh au pierdut milioane de dolari şi zeci de studiouri de producţie au fost nevoite să-şi închidă porţile.

"Totul a început cu sultanul Suleyman. Aceste serii TV ne distrug industria (cinematografică), care angajează mii de actori şi membri ai echipelor de filmare", a declarat pentru AFP Gazi Rakayet, preşedintele Asociaţiei actorilor din Bangladesh.

"În cadrul unei anchete, am constatat că aproximativ jumătate dintre studiouri s-au închis" din cauza lipsei de lucru. Sute de actori sunt afectaţi. Chiar şi cei mai importanţi actori şi-au pierdut 50% din venituri", a adăugat el.

Pe moment însă, guvernul nu a răspuns încă oficial solicitării de interzicere a serialului turcesc.

Unii comentatori s-au grăbit să sară în ajutorul producţiilor străine, pe care le consideră mai bune calitativ decât serialele locale, însă alţii sunt de părere că aceste producţii aduc atingere valorilor familiale în aceasta ţară musulmană conservatoare, nemulţumirea lor vizând în special de unele scene din haremul sultanului, anunță Agerpres.

"Scenele de sex sunt omniprezente în Suleyman şi în alte producţii străine", a declarat actorul Mamunur Rashid, şeful Federaţiei profesioniştilor din televiziune, potrivit căruia aceste seriale creează "probleme sociale" şi duc la creşterea numărului divorţurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.