Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea neonazistă 'Acţiunea Naţională' din Marea Britanie, interzisă în baza legii antiteroriste

www.manager.ro
zvastică neonazist

Mişcarea neonazistă britanică 'Acţiunea naţională', care a salutat 'sacrificiul' ucigaşului deputatei Jo Cox, va fi prima grupare de extremă-dreapta ce va fi interzisă în baza legislaţiei britanice antiteroriste, a anunţat luni Ministerul de Interne, relatează AFP.

Interdicţia, care intră în vigoare vineri, este prima de acest gen în baza 'Terrorism Act 2000', a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne britanic.

Citește și: Atacul din catedrala ortodoxă coptă din Cairo a fost un atentat sinucigaş; trei suspecţi reţinuţi

'Astăzi am luat măsuri pentru interzicerea grupării neonaziste Acţiunea Naţională. Acest lucru înseamnă că a fi membru sau sprijinirea acestei organizaţii va reprezenta o infracţiune', a precizat luni într-un comunicat ministrul de interne Amber Rudd.

Decretul asupra interdicţiei urmează să fie înaintat luni Parlamentului şi va intra în vigoare vineri, după ce va fi dezbătut miercuri şi joi.

'Acţiunea Naţională este o organizaţie rasistă, antisemită şi homofobă care alimentează ura, glorifică violenţa şi promovează o ideologie abjectă. Ea nu are ce căuta în Marea Britanie', a adăugat ministrul.

Site-ul grupării prezintă în principal fotografii cu membrii săi care fac salutul nazist. De asemenea, gruparea a anunţat că a organizat un concurs de 'Miss Hitler 2016' şi glorifică 'puterea albă', anunță Agerpres.

Pe contul său de Twitter, grupul a salutat 'sacrificiul' lui Thomas Mair, bărbatul care a ucis-o pe deputata Jo Cox cu focuri de armă şi lovituri de cuţit pe 16 iunie, cu o săptămână înainte de referendumul britanic privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.